Αιφνίδια παραίτηση του κόκκινου αρχηγού στο MasterChef: Η νίκη των μπλε και ο πρέσβης Κοντιζάς
Ο Σωτήρης Κοντιζάς έγινε Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ιαπωνίας στον τομέα της γαστρονομίας. Την ίδια στιγμή η κόκκινη ομάδα γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ομαδική δοκιμασία και προκαλείται ντόμινο εξελίξεων.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς που ήταν απών από τα τελευταία επεισόδια του MasterChef είχε την τιμητική του στο χθεσινό επεισόδιο γιατί υπήρχε λόγος, όπως και ο σκοπός που μαγείρεψαν κατά την ομαδική, οι δύο μπριγάδες.
Η δοκιμασία οδήγησε σε μία νίκη των μπλε που προκαλεί όμως μεγάλες ανατροπές απόψε στην κόκκινη ομάδα. Ποιος θα αναλάβει αρχηγός μετά την αιφνίδια παραίτηση του Πάνου Τελάλη;
MasterChef: Στα κόκκινα οι 2 ομάδες μετά τη νίκη του Γιώργου Δημητριάδη- Η επιστροφή του Νέστορα
Η αυτοπεποίθηση και οι αστοχίες
Για τα παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού μαγείρεψαν χθες η κόκκινη και η μπλε μπριγάδα και αυτός σήμαινε πως θα έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα για να κάνουν ένα μενού μαμαδίστικο που θα ήταν κατάλληλο για παιδιά. Ο σκοπός ήταν ιερός και θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί.
Πριν δούμε όμως τις επιδόσεις τους, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μας ανακοίνωσε για ποιο λόγο απουσίαζε από τα τελευταία επεισόδια ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος βρισκόταν οικογενειακώς στην Ιαπωνία. Και πήγε στην χώρα καταγωγής της μητέρας του, γιατί το Υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της χώρας τον έχρισε Πρέσβη Καλής Θελήσεως για την ιαπωνική γαστρονομία.
Ο πρώτος επίσης χάφου. Το χάφου που σημαίνει μισός - μισός αφορά και στην καταγωγή του σεφ. Ιδιαίτερα τιμητικός ο τίτλος του.
Στο διαγωνιστικό μέρος, οι δύο ομάδες ρίχτηκαν στη μάχη για να φτιάξουν το μενού για τα παιδιά και ο Γιώργος Αχλαδιώτης και αρχηγός των μπλε το παρατράβηξε με την αυτοπεποίθησή του. Μας αποκάλυψε ωστόσο κάτι σημαντικό για τη σημερινή ημέρα. Πως ακόμη και αν χάσουν είχε συζητήσει με τους συμπαίκτες του και δεν θα έθεταν θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.
Και βασικά αυτό είναι και το μόνο που τον ενδιαφέρει. Να νικά η ομάδα για να παίρνει εκείνος τα credits.
Η κόκκινη ομάδα με αρχηγό τον Πάνο Τελάλη κινήθηκε με πιο ήρεμους τόνους αλλά και οι δύο ομάδες έβαλαν και πιο σύνθετα υλικά με πράσο και γκουαντζάλε. Κάποιες μαμάδες στο Χ θεώρησαν ότι είναι αδύνατον να άρεσαν αυτά τα πιάτα στα παιδιά. Και είχαν δίκιο.
Από την κριτική που έκαναν οι δύο κριτές οι κόκκινοι απέτυχαν ολοκληρωτικά στο να φτιάξουν έναν κορμό σοκολάτας που για έναν σεφ είναι πανεύκολο. Τίποτε δεν είχε πάει σωστά. Ούτε και το κλασσικό γιουβέτσι των κόκκινων. Δεν έμοιαζε με γιουβέτσι που έπρεπε να έχει και τη σάλτσα του, αλλά με ένα κοτόπουλο ψητό με λίγο κριθαράκι.
Και αυτά τα 2 μεγάλα λάθη προκάλεσαν και την ανατροπή. Στο σημερινό επεισόδιο της αποχώρησης, ο αρχηγός Πάνος Τελάλης παίρνει την ευθύνη και παραιτείται από αρχηγός. Χάνοντας και την ασυλία.
Δίκαια απόφαση και εντελώς δίκαιη η νίκη των μπλε, που δεν είναι αγαπημένη ομάδα στο Χ. Εξαιτίας κυρίως του αρχηγού.
Θα έχουμε και έκπληξη στην ψηφοφορία γιατί εκτός του Πάνου και της Μενεξιάς που είναι ήδη προτεινόμενοι, θα έχουμε άλλους δύο συμπαίκτες τους προς αποχώρηση.
