Ένας «Τελευταίος Αγώνας» για τη show biz

Ένας «Τελευταίος Αγώνας» για τη show biz

Πέμπτη βράδυ στον ΙΑΝΟ, στο πατάρι. Ο Κώστας Σπυρόπουλος διαβάζει αποσπάσματα, ο Σιγάλας μιλάει για τον συμπαίκτη Νάσο Γαλακτερό, ο Στέφανος Δάνδολος για τον συγγραφέας, η Νέτη Φίλια για τον φίλο.

Ο Νάσος, συγκινημένος, για μια συγγραφική προσπάθεια που απέδωσε. «Είμαι πάντα αθλητής» λέει στο μικρόφωνο που του πέφτει κοντό. Ο «Τελευταίος αγώνας» του με πολλά βιογραφικά στοιχεία, αφιερώνεται στον φίλο που έφυγε νωρίς ενώ ασπρόμαυρες φωτογραφίες υπογραμμίζουν τις λέξεις στο βιβλίο. Ο Νάσος παίζει όρθιος στο πιάνο μια μελωδία που τραγούδησε ο Phil Collins. Πορτρέτα της μεγάλης απούσας. Η μάνα του. Μι αρρώστια βαριά, που παίζει και στο βιβλίο.

Ένας προβληματισμός: τι θα έκανες αν ήξερες πως έχεις δυο μήνες ζωής. Τι; Ο γιος του ο Παύλος, ο πατέρας του, η αγαπημένη του Νάνσυ. Μια ζωή για έναν αθλητή λοιπόν, που κάθισε και έγραψε ένα τρυφερό βιβλίο για ανθρώπινο πράγματα και όχι για ρόλους. Στο κάλεσμα, πολλοί δημοσιογράφοι, όπως η Νατάσα Ράγιου, ο Πάνος Ζόγκας, ο Στάθης Παπούλιας, ο Αντώνης Τσιπιανίτης, η Βασιλική Μπάρμπα, αθλητές και Ολυμπιονίκες, όπως ο θαυμάσιος Πύρος Δήμας και φυσικά καλλιτέχνες.

Ντυμένη στα μαύρα, πολύ ελαφριά βαμμένη, με μακριά μαλλιά στα φυσικά της σκούρα χρώματα, η Δέσποινα Βανδή, έστρεψε πάνω της τα φλας και τις κάμερες, σταρ, ακόμα και στην αντί – σταρ διάθεση της, στην παρουσία της ως φίλη σε μια μεγάλη στιγμή του Νάσου. Αγκαλιά με τον γιο του, τον Παύλο, μου έλεγε «κάθε φορά που τον βλέπω έχει μεγαλώσει και μετράει ο χρόνος έτσι». Αστειευόταν, είχε καλή διάθεση και πάντα μια καλή κουβέντα για όλους. Ο εκδότης –σε αυτόν τον ρόλο το βράδυ της Πέμπτης- Νίκος Μουρατίδης, κάνει το βιβλίο όχι υπόθεση για λίγους και τις νύχτες του, λαμπερές και ζεστές και όχι για μια κάστα ολίγων. Η Κάλλη Τσιλίδου, η χαρά της ζωής, πανέμορφη, πανύψηλη, απολάμβανε τις λέξεις του συζύγου της, Στέφανου Δάνδολου, αρμονικό ζευγάρι οι δυο τους και θεόρατο.

Έξω είχε μια παγωνιά! Και δεν είναι και στολισμένη χριστουγεννιάτικα η Αθήνα. Πάμε όλοι για «Τελευταίο Αγώνα», σκεφτόμουν, ενώ έψαχνα για κλήση στο αυτοκίνητο μου! Τη γλίτωσα! Δεν μου είχαν κόψει...