Και πότε δουλεύετε, Σίσσυ;

Και πότε δουλεύετε, Σίσσυ;

Η Σίσσυ Χρηστίδου μας είναι γενικά μια συμπαθής παρουσία στην τηλεόραση και ακόμη πιο συμπαθής στην κοινωνική συναναστροφή. Ίσως για αυτό έχουμε προσδοκίες από αυτήν!

Τόσο όμορφη, τόσο άμεση, τόσο φιλική! Τι το θέλει δυο μέτρα γυναίκα το νιαούρισμα; Εδώ το κόψε μεγαλώνοντας η εθνική γατούλα της τηλεόρασης, η Ελένη Μενεγάκη και το άρχισες εσύ; Όμως περί ορέξεως κολοκυθόπιτα θα πείτε. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει. Αυτό όμως, που σίγουρα δεν αρέσει, σε εποχές που τα ΜΜΕ έχουν όπως και να το κάνουμε τεράστια προβλήματα και μη τα αναμασάμε, εσύ να έχεις δουλίτσα στην τηλεόραση και σε δηλώσεις σου να λες πως, το πρωί βάζεις το παιδί στο σχολικό και το μεσημέρι 1.30 είσαι σπίτι σου και το παίρνεις. Συσκέψεις δεν κάνετε; Κάνα ρεπορτάζ, καμία συνεντευξούλα, κάνα θέμα να ενημερωθείτε, καμία εφημερίδα να διαβάσετε, κάτι;

Δε λέω! Είστε ευνοημένη φέτος και ίσως και γενικά, να μην έχετε οικονομική ανάγκη, αλλά Σίσσυ, σκεφτείτε τις γυναίκες που εργάζονται 12 ώρες τη μέρα και παίρνουν λίγα ψίχουλα αγάπης από τα αφεντικά τους και αυτά παίζεται και όχι παιδιά δε βλέπουν από την πολύ δουλειά, αλλά ούτε τον εαυτό τους στο καθρέφτη.

Πότε μπήκατε Σισσυ τελευταία φορά σε μέτρο, λεωφορείο, ηλεκτρικό; Να δείτε τα απλανή βλέμματα γυναικών κουρασμένων, με την ρίζα άβαφη και τα νύχια φαγωμένα, χαμένες σε σκέψεις για το πώς θα αντεπεξέλθουν οικονομικά και πως θα υπάρχει αύριο για τις οικογένειες τους. Και όσες είναι σπίτι και είστε η συντροφιά τους, θα μπορούσατε να είστε η αγαπημένη τους και όχι να λέτε πως με ένα τετράωρο άντε και δυο στο μαλλί και στο make up καθαρίσατε!

Και κάτι άλλο, όταν σχολή δημοσιογραφίας από την οποία έχετε αποφοιτήσει, σας βάζει ρεκλάμα «και η Σίσσυ Χρηστίδου; Και η Σίσσυ Χρηστίδου αποφοίτησε από τη σχολή μας», όταν κάνουν απεργία οι δημοσιογράφοι, μη την σπάτε και δουλεύετε. Σας έχουν ως πρότυπο τα παιδιά που θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι. Διατηρηθείτε σε αυτό το ύψος, Σίσσυ, του προτύπου. Δε χάνει η ανθρωπότητα αν μια μέρα δε σχολιάσετε τις εμφανίσεις της ελληνικής show biz. Θα επιβιώσουμε, μείνετε ήσυχη!

Όλα αυτά τα γράφω γιατί υπάρχουν ακόμη προσδοκίες από ένα νέο κορίτσι με τόσα προσόντα, να κάνει τη διαφορά. Αρκεί να το θέλει...