H Whitney Houston ήταν άφραγκη!

H Whitney Houston ήταν άφραγκη!

Και τι κερδίζει η Dolly Parton από τον θάνατο της διάσημης τραγουδίστριας;

Καθώς τα albums της Whitney Houston χτυπούν την κορυφή των charts μετά τον θάνατό της, η Huffington Post έρχεται να ρίξει φως στην οικονομική κατάσταση της ντίβας πριν φύγει από τη ζωή και να φέρει στο προσκήνιο μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή: η Whitney ήταν άφραγκη! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζούσε με προκαταβολές που έπαιρνε από τη δισκογραφική της εταιρεία, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον δεν θα μας απασχολήσει το ζήτημα της κληρονομιάς που άφησε.

Και, βέβαια, πολύ λογικά θα σκεφτεί κανείς, τι γίνεται με τα έσοδα από το ρεκόρ πωλήσεων που σημειώνουν αυτή τη στιγμή τα albums της; Και εδώ είναι το ενδιαφέρον της υπόθεσης: Σύμφωνα με τους νόμους της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, ένα μεγάλο μέρος των εσόδων ενός τραγουδιού πηγαίνει στον δημιουργό του. Στην προκειμένη περίπτωση, ενδεικτικά, τα έσοδα από το μεγαλύτερο hit της Houston, το I Will Always Love You, θα πάνε στον συνθέτη του, που είναι η Dolly Parton! Η Whitney ήταν απλά ερμηνεύτρια, και σε κάθε καινούρια δουλειά της έπαιρνε μια προκαταβολή από τη δισκογραφική- σύμφωνα με τον αναμενόμενο αριθμό των πωλήσεων- όμως, όλα τα κόστη της ηχογράφησης, του promotion, των βίντεο κλιπ κλπ, παρακρατούνταν από αυτό το ποσό.

Whitney εδώ και καιρό ζούσε με "δανεικά" που έπαιρνε από την δισκογραφική της" λέει πηγή στη Huffington Post. "Είναι πολύ πιθανόν οι κληρονόμοι της να βρεθούν τελικά να χρωστάνε χρήματα στην εταιρεία, τα οποία θα αναγκαστούν να αποπληρώσουν από τις μελλοντικές πωλήσεις". Από την άλλη, οι συνθέτες των επιτυχιών της μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς ταυξάνονται τα μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους...