Η ΔΟΕ τίμησε την Κ. Παναγοπούλου (αποκλειστικές φωτογραφίες)

Η ΔΟΕ τίμησε την Κ. Παναγοπούλου (αποκλειστικές φωτογραφίες)

Έλαβε το βραβείο «Γυναίκα & Αθλητισμός» στο ετήσιο συνέδριο της επιτροπής που ξεκίνησε χθες στο Λος Άντζελες.

1_copy

Ξεκίνησε, χθες, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στο Λος Άντζελες το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο «Γυναίκα & Αθλητισμός» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με την βράβευση εξεχουσών προσωπικοτήτων (γυναικών που προάγουν τον αθλητισμό, την ισότητα των δύο φύλων και το ευ αγωνίζεσθαι), ανάμεσά τους και της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου. Η πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ δρ. Ζακ Ρογκ και την πρόεδρο της επιτροπής «Γυναίκα & Αθλητισμός» κα Ανίτα ντε Φραντζ για την πολυετή εθελοντική της προσφορά στον αθλητισμό.



Τα βραβεία που απονέμονται στο ετήσιο συνέδριο είναι ένα για κάθε ήπειρο και ένα παγκόσμιο. Η κα Παναγοπούλου ήταν η προσωπικότητα της χρονιάς για την Ευρώπη. Στην ίδια τελετή επίσης τιμήθηκαν οι κυρίες: Peninnah Aligawesa Kabenge από την Ουγκάντα (Αφρική), Zaiton Othman από την Μαλαισία (Ασία), Roseline Blake από τα Νησιά Κουκ (Ωκεανία), το Κέντρο Bradesco της Βραζιλίας (Αμερική), ενώ με το παγκόσμιο βραβείο τιμήθηκε η κα Manisha Malhotra από την Ινδία.

«Το βραβείο αυτό είναι η ηθική ανταμοιβή για τους κόπους και τις αδιάλειπτες προσπάθειές μου, δύο σχεδόν δεκαετιών, ενώ συγχρόνως με γεμίζει ευθύνη και υποχρεώσεις για τη συνέχιση του έργου μου, τόσο στον αθλητικό, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο», δήλωσε η κα Παναγοπούλου για την διάκρισή της, το πρώτο μας «χρυσό μετάλλιο» για το Ολυμπιακό έτος 2012.

Ο δρ. Ζακ Ρογκ στην ομιλία του κατά την έναρξη του Συνεδρίου τόνισε: «Η ΔΟΕ και το Ολυμπιακό Κίνημα είναι αφοσιωμένη στην ισότητα των δύο φύλων στον αθλητισμό. Η πρόοδός μας προς αυτόν τον σκοπό είναι περισσότερο εμφανής στον αγωνιστικό χώρο. Η συμμετοχή των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Περισσότερο από το 40% των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 ήταν γυναίκες. Είμαι σίγουρος πως το ποσοστό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όπου για πρώτη φορά οι γυναίκες θα συμμετάσχουν σε όλα τα αθλήματα του ολυμπιακού προγράμματος».