Η Ελληνίδα κωμικός, Tina Fey δεν είναι άλλη μια τρελή εργαζόμενη μητέρα-μάγισσα. Αλήθεια

Η Ελληνίδα κωμικός, Tina Fey δεν είναι άλλη μια τρελή εργαζόμενη μητέρα-μάγισσα. Αλήθεια

Η αστείρευτη κωμικός και σεναριογράφος σατιρίζει τον μύθο που θέλει τις εργαζόμενες μητέρες να τα καταφέρνουν να συνδυάζουν άψογα προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Η Tina Fey, η πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος της διάσημης αμερικάνικης σειράς «30 Rock», εκτός από πολυάσχολη επαγγελματίας με φορτωμένο πρόγραμμα, είναι ταυτόχρονα και μητέρα ενός 5χορνου κοριτσιού, της Alice, σύζυγος και νοικοκυρά.

Και μπορεί όλοι να την θεωρούν υπέρ-ήρωα και να τη ρωτάνε συνέχεια πως τα καταφέρνει και εξισορροπεί αυτές τις ιδιότητές της, η ίδια όμως έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος. «Είναι λιγότερο επικίνδυνο το να σχεδιάσεις ένα καρτούν που να απεικονίζει τον Allan French να φιλάει τον Θείο Σαμ, παρά το να μιλήσεις ειλικρινά για το πώς είναι να είσαι εργαζόμενη μητέρα», δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός συνεχίζει, λέγοντας για όλους αυτούς που την κοιτάνε κατηγορητικά ρωτώντας την πως τα καταφέρνει να τα φέρνει βόλτα –σε όχι και τόσο σοβαρό ύφος: «Μερικές φορές απλώς τους δίνω ένα ζουμερό κόκκινο μήλο που έχω δηλητηριάσει στο καζάνι που έχω ως εργαζόμενη μητέρα-μάγισσα, και πετάω μακριά».

Η Fey δεν σταματά εκεί όμως, και συνεχίζει να κάνει σάτιρα για τα στερεότυπα που υπάρχουν στο Hollywood, πιάνοντας αυτή τη φορά το θέμα των ηλικιωμένων γυναικών που κάνουν ακόμα καριέρα: «Ξέρω ηλικιωμένους άντρες στον τομέα της κωμωδίας που μετά δυσκολίας μπορούν να φάνε και να πλυθούν μόνοι τους, αλλά εξακολουθούν να δουλεύουν. Παρ' όλα αυτά, είναι οι γυναίκες που είναι «τρελές». Έχω την υποψία πως ο όρος «τρελή» στην show business, είναι μια γυναίκα που συνεχίζει να μιλά, ακόμα κι όταν κανένας δεν θέλει πια να την γ....σει».

Είπατε κάτι περί έλλειψης ειλικρίνειας στην επιχείρηση που λέγεται Hollywood;