Έξι γυναίκες cartoon που θα θέλαμε να είναι φίλες μας

Έξι γυναίκες cartoon που θα θέλαμε να είναι φίλες μας

Γνωρίστε τες καλύτερα και θα μας θυμηθείτε.

Η μέρα της γυναίκας δεν ανήκει μόνο σε όλες εμάς που περιμένουμε τα χρόνια πολλά μαζί με σοκολατένια γλυκίσματα και χρωματιστές ανθοδέσμες από λουλούδια. Οι πρωταγωνίστριες των cartoon που μας έχουν κάνει χρόνια συντροφιά είτε μέσω της μεγάλης οθόνης, είτε πρωταγωνιστώντας σε κάποιο κόμικ, είτε πάλι σα βιντεοκασέτες τότε που ήμασταν ακόμα παιδιά, αξίζουν κι αυτές να τις βάλουμε στο λίστα με τις φίλες που θα θέλαμε να έχουμε στην καθημερινότητά μας. Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε.

Η Betty Boop, αυτή η μαυρομάλλα με τις ιδιαίτερες μπούκλες, ήταν το πρώτο κινούμενο σχέδιο που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα της γυναίκας, Πραγματεύτηκε τη σεξουαλική παρενόχληση, πρόβαλε τις καμπύλες και απελευθέρωσε την έννοια του σεξ με τον πιο αγνό τρόπο. Άλλωστε ήταν εκείνο το κορίτσι που βρωντοφώναζε, «φάτε τα σορτσάκια μου», κάνοντας τα αγόρια να τη θέλουν κολασμένα.

Η Jessica Rabbit δεν ήταν πάντα ένα σέξυ θηλυκό. Όταν την πρωτογνωρίσαμε το κορίτσι με τα πιασμένα μαλλιά κοκκίνιζε από τη ντροπή του, ντυνόταν συντηρητικά και δε περνούσε απαρατήρητη. Δουλεύοντας ως γραμματέας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η γνωριμία της με το Roger Rabbit έμελλε να εξελιχθεί σε σφοδρό έρωτα και καρμική σχέση που κρατάει μέχρι σήμερα στην Toon Town. Η διάσημη κυρία αρχίζει να αλλάζει και όταν πλέον πιάνεται αιχμάλωτη στα χέρια του κακού Otto, μεταλλάσσεται σε μοιραία κοκκινομάλλα που θα προκαλεί στο πέρασμά της ατυχήματα. Πλούσιο μπούστο, μάξι φόρεμα και θανατηφόρο σκίσιμο στο πλάι, ευθύνονται μέχρι και για τις μετέπειτα επιλογές star του Hollywood, όπως η πρόσφατη εμφάνιση της Angelina Jolie στα Oscar. «Δεν είμαι κακιά, απλώς έτσι με ζωγράφισαν», θα μας πει κλείνοντάς μας νωχελικά το μάτι κι εμείς θα συμφωνήσουμε.

Η Tinkerbell είναι η νεράιδα της παρέας. Πρόκειται για μία σκανταλιάρα φτερωτή ξωτικίνα που θέλει να της κάνουν τα χατήρια, κάνει μούτρα και είναι είτε πολύ χαρούμενη, είτε πολύ λυπημένη. δε μπορείνα πετάξει όταν βρέχει, αλλά με τη μαγική της χρυσόσκονη κάνει όλους τους άλλους να πετούν, ενώ είναι τρελά ερωτευμένη με τον Peter Pan.

Η Minnie Mouse είναι η πιο διάσημη ποντικίνα του κόσμου. Το κορίτσι του Mickey Mouse φαίνεται πως του έβγαλε κυριολεκτικά το λάδι μέχρι να υποκύψει στο επίμονο φλερτ του και να του ανταποδώσει κάποιο φιλί, ενώ εμάς κατάφερε να μας κερδίσει με το χαρακτηριστικό flapper φόρεμά της, τα τεράστια γοβάκια της και τον υπέροχο φιόγκο στα μαλλιά της. «Δεν είναι παχουλή, δεν είναι κοκκαλιάρα, είναι απλά η Minnie Mouse μου», θα πει ο Mickey και θα της κρατήσει σφιχτά το χέρι. Όντως, ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια.

Η Lola Bunny είναι το κορίτσι του Bugs Bunny. Ψηλή, αθλητική, με τέλειους ροζ φιόγκους στα αυτιά και γαλάζια μάτια θα περίμενε κανείς πως είναι μία γκόμενα «γλάστρα». Εκείνη όχι μόνο παίζει μπάσκετ με τον Michael Jordan, αλλά λέει μερικές από τις πιο έξυπνες ατάκες, ενώ δε φοβάται να αντιμετωπίσει ακόμα και τέρατα.

H Marge Simpson είναι μία γυναίκα παντρεμένη, σωστή και τίμια. Υπομονετική, στωική και γειωμένη, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το σύζυγό της Homer Simpson και τα τρία της παιδιά, Bart, Lisa και Maggie. Όταν βαριέται καταπιάνεται με τα πιο περίεργα επαγγέλματα κι έτσι την έχουμε δει να δουλεύει ως πυρηνική φυσικός, μεσίτρια, ιδιοκτήτρια καταστήματος pretzel και υπάλληλο σε φούρνο με πίτες- ερωτικά βοηθήματα.

Εσάς οι φίλες σας είναι τόσο ενδιαφέρουσες όσο οι παραπάνω κυρίες;