Τελικά τι σκότωσε τη Whitney Houston;

Τελικά τι σκότωσε τη Whitney Houston;

Πόσες φήμες χωράνε σε ένα θάνατο;

Ο θάνατος της Whitney Houston μας σόκαρε όλους. Όχι γιατί δε γνωρίζαμε για τον εθισμό της σε απαγορευμένες ουσίες που την είχαν μεταμορφώσει σε κακέκτυπο του παλιού καλού της εαυτού, ούτε γιατί το Hollywood ταυτίζεται στη συνείδησή μας με προβληματικούς star που σιγοκαίγονται χωρίς να παίρνουν ποτέ φωτιά, αλλά επειδή νομίζαμε πως μία φωνή σαν τη δική της θα συνέχιζε να μας σιγοτραγουδάει το «I will always love u», για λίγο ακόμα, μέχρι να ερωτευτούμε ξανά όπως τότε στο δημοτικό.

Οι εφημερίδες έχουν πάρει φωτιά, τα πρωτοσέλιδα δίνουν και παίρνουν και η φημολογία έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσα σε μερικά μόνο λεπτά. Η διάσημη ντίβα πνίγηκε, η Houston αυτοκτόνησε, κάποιος έκρυψε τα πειστήρια από τη σκηνή του εγκλήματος και ίσως την απήγαγαν οι εξωγήινοι. Η τελική αυτοψία κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες και κάνει λόγο για ανακοπή καρδιάς μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, χαπιών και αλκοόλ. Στο μπάνιο της σύνεργα ενός καλά οργανωμένου χρήστη, απαγορευμένα φάρμακα με συνταγή γιατρού και μία καφέ περούκα κολλημένη στο άψυχο κορμί της.

Μια απορία μόνο, από κάποιον που διαβάζει όλα αυτά και ενημερώνεται. Γιατί σοκάρει η κατάληξη της Whitney και δεν προβληματίζει τόσα χρόνια η εικόνα της ξεμαλλιασμένης star που επιτίθεται, παραπατάει και κυκλοφορεί μεθυσμένη και υπό την επήρεια ουσιών σε κοσμικά γκαλά και live θεάματα; Γιατί όλοι αυτοί που βιάστηκαν να την αποχαιρετήσουν στο twitter και δεν πίστευαν στα αυτιά τους δεν τη βοήθησαν να ξεπεράσει τον εθισμό της και ποιοι εντυπωσιάζονται στη θέα των φωτογραφιών της κόρης της να κάνει η ίδια χρήση, όπως ακριβώς και η μητέρα της;

Όσο κλείνουμε τα μάτια και υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε θαμπωμένοι από τη χρυσόσκονη του Hollywood, τόσο χαρισματικοί, αλλά ευαίσθητοι άνθρωποι όπως η Whitney Houston και η Amy Winehouse θα χάνουν το δρόμο τους.

Αντίο Whitney, we will always love u!