Oι 5 χωρισμοί που στιγμάτισαν το 2010

Oι 5 χωρισμοί που στιγμάτισαν το 2010

Μια αναδρομή στους πέντε μεγαλύτερους χωρισμούς της περασμένης χρονιάς, προς γνώση και συμμόρφωση.

Susan Sarandon – Tim Robbins

Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα και «αληθινά» ζευγάρια του Hollywood, μαζί και αγαπημένοι για 23 ολόκληρα χρόνια αν και ποτέ δεν παντρεύτηκαν, και γονείς δυο παιδιών, του 21χρονου Jack και του 18χρονου Miles. Γι' αυτό και η σύντομη και λιτή ανακοίνωση του χωρισμού τους μέσα στον Δεκέμβριο του 2010 άφησε άφωνο όλο τον κόσμο, κυρίως γιατί το ζευγάρι δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για ενασχόληση με την προσωπική του ζωή και κανείς δεν μπορούσε να τους φανταστεί χώρια. Κάποιοι είπαν πως ο λόγος ήταν οι διαφορετικές πολιτικές τους αντιλήψεις, μιας και οι δύο ήταν γνωστοί για την ένθερμη πολιτική τους σκέψη και δραστηριότητα, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν πως η αφορμή ήταν η ύποπτη σχέση της Sarandon με τον 31χρονο Jonathan Bricklin. Σε κάθε περίπτωση, και οι δυο τους αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο σχόλιο σχετικά με τον χωρισμό τους και παραμένουν αγαπημένοι φίλοι και γονείς.

Courteney Cox – David Arquette

Ίσως όλοι θυμάστε ένα special επεισόδιο στα «Φιλαράκια» όπου, στους τίτλους αρχής, σε κάθε όνομα, από ηθοποιούς μέχρι παραγωγούς και σκηνοθέτη, είχε προστεθεί το επίθετο Arquette. Η παραγωγή είχε χρησιμοποιήσει τότε αυτόν τον έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο για να ευχηθεί στο νιόπαντρο ζευγάρι Courteney Cox και David Arquette. Ήταν Ιούνιος του 1999 και το ζευγάρι υπήρξε από τότε και για τα επόμενα 11 χρόνια που ακολούθησαν, ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της χολιγουντιανής βιομηχανίας, ενώ το 2004 απέκτησαν και μια κόρη, την Coco. Παρ' όλα αυτά, στις 11 Οκτωβρίου του 2010, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό τους η απόφασή τους να χωρίσουν, ενώ στην πορεία έγινε γνωστό πως οι δύο ηθοποιοί είχαν χωρίσει άτυπα αρκετούς μήνες πριν. Μάλιστα, η πρόσφατη κατάρρευση του Arquette και η είσοδός του σε κέντρο αποτοξίνωσης από τον αλκοολισμό, συνδέθηκε άμεσα με τον χωρισμό του από την Cox, μιας και πολλοί είπαν πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το διαζύγιο. Στις επίσημες δηλώσεις τους πάντως, και οι δύο λένε πως παραμένουν στενοί φίλοι με μεγάλη αγάπη ο ένας για τον άλλον, ενώ η ίδια h Cox στάθηκε στο πλευρό του καθ' όλη την περιπέτειά του με τον αλκοολισμό.

Charlize Theron – Stuart Townsend

Ένα ακόμα ζευγάρι που είχε τη φήμη του πιο αγαπημένου και δεμένου στον χώρο της show-biz, και του οποίου ο χωρισμός μετά από εννιά χρόνια σχέσης άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Η Charlize Theron είχε γνωριστεί με τον Stuart Townsend το 2001, κατά τη διάρκεια τον γυρισμάτων της ταινίας «Trapped», στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν, και έκτοτε είχαν γίνει αχώριστοι. Μπορεί να μην παντρεύτηκαν ποτέ, όμως ο Ιρλανδός ηθοποιός είχε δηλώσει «Είμαι παντρεμένος. Δεν έχουμε πάει σε εκκλησία ή κάτι παρόμοιο, αλλά θεωρούμε τους εαυτούς μας συζύγους. Θέλουμε να περάσουμε όλη την υπόλοιπη ζωή μας μαζί, δεν χρειαζόμαστε ένα χαρτί για να μας το επιτρέψει». Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι ώστε μέσα στον Ιανουάριο του '10 το ζευγάρι να χωρίσει και μάλιστα οριστικά και αμετάκλητα, όπως άφησε να εννοηθεί η ίδια η Theron, η οποία μάλιστα έβγαλε το δαχτυλίδι που της είχε χαρίσει ο Townsend και δεν αποχωριζόταν ποτέ, το οποίο συμβόλιζε την αιώνια δέσμευσή τους. Ο επικρατέστερος λόγος για τον χωρισμό τους ήταν πως μετά από 9 χρόνια έντονης σχέσης, οι δυο τους είχαν καταλήξει να είναι περισσότερο σαν αδέρφια παρά σαν εραστές. Ο χωρισμός τους ήταν υπόδειγμα διακριτικότητας και οι δυο τους εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλο.

Sandra Bullock - Jesse James

Ίσως ένα από τα πιο αταίριαστα ζευγάρια του Hollywood, η «America's Sweetheart» και ο διάσημος μοτοσυκλετιστής με τα τατουάζ και δύο αποτυχημένους γάμους στο βιογραφικό του, γνωρίστηκαν το 2003 και παντρεύτηκαν το 2005. Ήταν ο πρώτος γάμος της Bullock, η οποία μάλιστα έγινε εκτός από σύζυγος και στοργική μητέρα των τριών παιδιών του James από τους προηγούμενους γάμους του. Το ζευγάρι κρατούσε μακριά από το φως της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή και όλα έδειχναν να κυλούν στην εντέλεια, ειδικά με την Bullock να έχει συνεχώς ανοδική πορεία στον χώρο του κινηματογράφου, με αποκορύφωση το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου που κέρδισε το 2010 για τον ρόλο της στην ταινία «The Blind Side». Μόλις οκτώ μέρες μετά την βράβευσή της, αποκαλύφθηκε πως ο αγαπημένος της μέχρι τότε σύζυγος την είχε απατήσει όσο αυτή έλειπε στα γυρίσματα της ταινίας που της χάρισε το χρυσό αγαλματίδιο. Ο ίδιος μπορεί να έβγαλε επίσημη ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου του, λέγοντας πως έκανε ένα τρομερό λάθος και προκάλεσε πόνο στη γυναίκα και τα παιδιά του, γι' αυτό και του αξίζει ότι κακό έρθει από δω και πέρα, η Bullock όμως δεν σχολίασε τίποτα σχετικά, ποτέ, παρά μόνο κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, έφυγε από το σπίτι και εξαφανίστηκε για αρκετό διάστημα, μένοντας επικεντρωμένη αποκλειστικά και μόνο στη δουλειά της και το πρόσφατα υιοθετημένο της παιδί.

Ελένη Μενεγάκη – Γιάννης Λάτσιος

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω από την λίστα τον «δικό μας» χωρισμό της χρονιάς, που δεν ήταν άλλος από αυτόν της Ελένης Μενεγάκη από τον Γιάννη Λάτσιο. Το ζευγάρι υπήρξε ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα της εγχώριας show biz, με έναν γάμο όπου οι κάμερες ήταν περισσότερες από τους καλεσμένους και μια κοινή πορεία εννέα χρόνων κατά την οποία απέκτησαν τρία παιδιά. Φήμες υπήρχαν πριν την επίσημη ανακοίνωση από τους ίδιους, οι οποίες ήθελαν το ζευγάρι να έχει πάει χωριστά διακοπές το καλοκαίρι και όποια προσπάθεια επανασύνδεσής τους να έχει πέσει στο κενό, καθώς και πως τα επαγγελματικά και η θέση του Λάτσιου σε αντίπαλο κανάλι δυσχέραναν το ήδη τεταμένο κλίμα που υπήρχε στα προσωπικά τους. Παρ' όλα αυτά, ήταν η ίδια η λιτή και περιεκτική ανακοίνωση από το προσωπικό mail του Γιάννη Λάτσιου προς τα media, η οποία επισημοποίησε τον χωρισμό, που μετατράπηκε στο πιο πολύκροτο διαζύγιο της δεκαετίας αλλά και στο πιο «καυτό» θέμα της επικαιρότητας για πάρα, πάρα, πολύ καιρό.