Robert Downey Jr: φωτογραφίζεται κι αποκαλύπτει

Robert Downey Jr: φωτογραφίζεται κι αποκαλύπτει
Τις εμπειρίες που άλλαξαν τη ζωή του!

Ο 47 χρονος ηθοποιός γίνεται εξώφυλλο στο Esquire και δίνει μία εφ' ό΄λης της ύλης συνέντευξη ενώ φωτογραφίζεται στο σπίτι του. Δεν διστάζει να αναφερθεί στην ουσιοεξάρτηση, τις απογοητεύσεις, τον έρωτα, τη γυναίκα του, τη σκηνοθεσία και το γιο του.

Ο ηθοποιός είναι νέος πατέρας και εξομολογείται: "Υποθέτω ότι άλλαξαν τα πάντα μέσα σε αυτές τις 3 εβδομάδες. Εξαφανίστηκαν όλοι οι φόβοι μου, αλλά θα επιστρέψουν μαζί με το άγχος. Θα ξέρω να τους χειριστώ; Ακόμη και αν έχεις κι άλλα παιδιά δεν είσαι ήσυχος,πόσο μάλλον αν είναι η πρώτη φοράς! Πώς ξέρεις τι να κάνεις; Το μόνο που μπορείς να κάνεις αν είναι δυνατόν είναι να μην μεταφέρεις τη δική σου αρνητική ενέργεια στο παιδί. Δεν θέλω να έχω αυτοπεποίθηση. Θέλω να έχω όμως μία ισοροπία. Ούτε να είμαι μέσα στο άγχος αλλά ούτε και να είμαι σε νιρβάνα! Ναι, το έχω δει και αυτό..."

Ο Downey παραδέχεται πως απολαμβάνει τους ρόλους του ήρωα που ερμηνεύει, μολονότι όπως λέει: "Δεν με απασχολεί και τόσο να είμαι ήρωας για κανέναν άλλον εκτός από το γιο μου. Για μένα ηρωισμός είναι να ζεις στο μέγιστο την ανθρώπινη εμπειρία. Ήρωας για μένα δεν είναι ουσιαστικό, είναι ρήμα".

robertdowneyjresquiremay20123_thumb

Η σκηνοθεσία για αυτόν αποτελεί διέξοδο και έκφραση. Τον ιντριγκάρει περισσότερο και από την ηθοποιία. Μάλιστα είναι ένας τρόπος να νιώσει πιο κοντά στον πατέρα του. "Ένα κομμάτι του ζει ακόμη μέσα μου. Αυτό που με κερδίζει είναι το να καταφέρνω να κάνω μία ιδέα που γενιέται μέσα μου πράξη. Αυτή η δημιουργική διαδικασία δεν σταματά ποτέ".

Με τη γυναίκα του, Susan, γνωρίστηκαν στο πλατό σε μία πρόβα με την Halle Berry στο Montreal πριν δέκα χρόνια. Όταν την είδε πέρασαν όλες οι αρνητικές στιγμές της ζωής του μπροστά από τα μάτια του. Το πρώτο που σκέφτηκε ήταν "Γαμώτο! Παραείναι χαριτωμένη για αφεντικό!"

Σχετικά με την εξάρτησή του, συμβουλεύει: "Όποιος νομίζει πως υπάρχει σύνδεση με τη δημιουργικότητα γελιέται. Ποτέ δεν παραμύθιασα τον εαυτό μου. Η εξάρτηση είναι απλά ένα εγωιστικό ταξίδι γύρω από τον εαυτό σου. Από αυτό δεν μπορεί να σε βγάλει κανείς άλλος εκτός από εσένα τον ίδιο και την πραγματική σου απόφαση. ¨οποιος κι αν έρθει να σου πει 'εγά θα σε σώσω' να ξέρεις πως είναι βλακείες. Ακόμη κι αν κάποιος προσπαθήσει δεν θα τα καταφέρει".

Τέλος, για το ρόλο του στο 'Iron Man', ο ηθοποιός λέει : "Ναι, νομίζω πως το Iron Man είναι η δεύτερη δουλειά που πήρα με οντισιόν μετά το θρυλικό Chaplin. Για μένα ήταν πεπρωμένο. Προσπάθησα πολύ. Συγκεντρώθηκα, επέμεινα, τρελάθηκα- με την καλή έννοια. Είμαι εγώ. Με έπιασε μανία με το ρόλο λες και όλα οδηγούσαν σε αυτό. Κι όμως ήταν φυσιολογικό, απλά διαφορετικό".