Διαγωνισμός Eurovision: οι πιο κακοντυμένες εμφανίσεις των τελευταίων ετών

Διαγωνισμός Eurovision: οι πιο κακοντυμένες εμφανίσεις των τελευταίων ετών

 Αύριο με το στυλίστα σας.

37481_3
eurovision06_wideweb__470x3120
Verka_Serduchka_ESC_2007
eur_o_visi_on_20_08_011
2445296-3x2-940x627
IG_IMG_4507-RESIZE-s925-s450-fit_copy
g_image_copy

Ο διαγωνισμός της Εurovision έκλεισε φέτος τα 57 χρόνια συνεχίζοντας μία μεγάλη ιστορία που έχει να μας θυμίσει πολλά. Πολλά ωραία τραγούδια, που
κάποια έχουν αφήσει μάλιστα και ιστορία, ενδιαφέρουσες εμφανίσεις, επιτυχίες, αποτυχίες και πολύ κιτς. Ελάτε να θυμηθούμε μαζί μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του θεσμού.
Το 2002 η χώρα μας εκπροσωπείται από το Μιχάλη Ρακιντζή ο οποίος τραγουδάει για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ένα τραγούδι μόνο στα αγγλικά και προσπαθεί να μας μυήσει στο ρυθμό του S.A.G.A.P.O. Τα δερμάτινα ρούχα και η αισθητική τύπου Robocop οδηγούν στην κατάκτηση της 17ης θέσης ανάμεσα στις 24 διαγωνιζόμενες.


Το 2006 η Φινλανδία εκπροσωπείται από το συγκρότημα Lordi που τραγουδούν «Hard Rock Hallelujahwas» με metal συγχωρδίες. Όχι τα παιδιά μπορεί να είναι ντυμένα σαν τέρατα και να έχουν τρομάξει το αθηναϊκό κοινό, αλλά δεν είναι σατανιστές, απλώς performer και τελικά νικητές του διαγωνισμού, παρά την αποκριάτικη εμφάνισή τους.

Το 2007 ο Andriy Mykhailovych Danylko εκπροσωπεί την Ουκρανία με την περσόνα του Verka Serduchka. Φορώντας μεταλλικά ρούχα που πιο πολύ θυμίζουν αστροναύτη σε διασταύρωση με τη Barbarella τερματίζει στη δεύτερη θέση και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Το 2008 η Ισπανία τραγουδάει «tsiki tsiki» και αναβιώνει τον περίφημο Ταμτάκο με τη φαβορίτα που μας προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων.

Την ίδια χρονιά η Ιρλανδία κάνει ακόμα χειρότερη επιλογή επιλέγοντας τον «Dustin the turkey», ή αλλιώς μία λούτρινη γαλοπούλα που παίζει μουσική. Τα λόγια είναι περιττά.

Το 2010 η Λευκορωσία τραγουδάει το «butterflies» ντύνοντας τους τραγουδιστές της σαν πεταλούδες και προκαλεί γέλιο σε όλους τους τηλεθεατές καθώε κανείς δε δείχνει να συγκινείται από το θεατρικότατο styling.

Φτάνοντας στο σήμερα, η Ρωσία εκπροσωπείται από 8 ηλικιωμένες γυναίκες που με το όνομα Buranovskiye Babushki καταφέρνουν να προσγειωθούν στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού μάλλον χάρη στις πίτες που ψήνουν στη σκηνή, παρά στο ενδυματολογικό τους ταλέντο.

Ας ελπίσουμε του χρόνου να τα πάμε καλύτερα και να γελάσουμε και πάλι με την ψυχή μας!