Ο Woody Allen και οι πρωταγωνίστριες - μούσες του

Ο Woody Allen και οι πρωταγωνίστριες - μούσες του

Οι γυναίκες που, επί 40 χρόνια, ξεχωρίζουν στο έργο του αγαπημένου μας σκηνοθέτη

Με αφορμή την ταινία To Rome with Love, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, το Queen κάνει μία ανασκόπηση στις αγαπημένες πρωταγωνίστριες του μεγάλου σκηνοθέτη και βγάζει ένα, κυρίως, συμπέρασμα: για άντρας με nerdy, νευρωτική ψυχοσύνθεση, ο Allen καταφέρνει πάντα, να κάνει τις γυναίκες του να δείχνουν απίστευτα ενδιαφέρουσες, στυλάτες και αψεγάδιαστες.

Diane Keaton
Νευρωτική, εκκεντρική, (ελαφρώς) ατημέλητη. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι θυμίζει έναν θηλυκό Woody Allen. Έχει εμφανιστεί σε οχτώ από τις ταινίες του σκηνοθέτη, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Annie Hall αλλά και του Manhattan. Ίσως η πιο διάσημη από τις πρώτες σχέσεις του Allen, η Keaton γνωρίστηκε μαζί του όταν συμπρωταγωνιστούσαν στην θεατρική παράσταση, Play It Again, Sam.

Penelope Cruz
H Λατίνα σταρ μας εξέπληξε ευχάριστα με την ερμηνεία της στο Vicky Cristina Barcelona. Η εκρηκτική, θυελλώδης María Elena, δημιουργεί ένα ερωτικό τρίγωνο με τον σύζυγό της και την ενθουσιώδη τουρίστρια Cristina. Μάλιστα, στα γυρίσματα της ταινίας, η Cruz γνώρισε τον άντρα της ζωής της, Javier Bardem.

Mia Farrow
Κάποτε μοντέλο, μετέπειτα ηθοποιός και, στην συνέχεια, πρέσβειρα καλής θέλησης, η Farrow έγινε διάσημη για την ερμηνεία της στο θρυλικό Μωρό της Ρόζμαρι, του Roman Polanski, αλλά και για τον γάμο της με τον Frank Sinatra. Πρωταγωνίστησε σε 13 από τις ταινίες του Allen (περισσότερες και από την Diane Keaton). Την δεκαετία του '80, ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν ζευγάρι, παρότι δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Μαζί υιοθέτησαν δύο παιδιά πριν η Farrow γεννήσει τον γιο τους, αλλά η αμφιλεγόμενη σχέση του Allen με την υιοθετημένη κόρη τους, έληξε επεισοδιακά την σχέση του με την ηθοποιό.

Scarlett Johansson
Η σέξι ηθοποιός, από την αρχή της καριέρας της «φλέρταρε» με τον «ψάγμενο» (Lost In Translation, Girl With A Pearl Earring) αλλά και τον εμπορικό κινηματογράφο (Iron Man 2). Ο Allen την έχει αποκαλέσει μία από τις πιο σέξι γυναίκες του Χόλιγουντ. Ένα μόλις χρόνο μετά το (συγκλονιστικό) Match Point, την είδαμε στο Scoop, αλλά και στο Vicky Cristina Barcelona, του 2008.

Dianne Wiest
Η -μέχρι τότε- θεατρική ηθοποιός, εμφανίστηκε, για πρώτη φορά, στο Purple Rose Of Cairo, όπου υποδύθηκε μία νεαρή ιερόδουλο. Στο Hannah And Her Sisters ξετύλιξε το κωμικό ταλέντο της, ενώ έπαιξε εξαιρετικά καλά, μία κακή ηθοποιό στο Bullets Over Broadway.

Mira Sorvino
Η Sorvino χρωστάει, στην ερμηνεία της στο «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» το Όσκαρ ερμηνείας της. Η κωμικοτραγική πόρνη που υποδύθηκε στην ταινία του 1995 υπήρξε αποκαλυπτική σε σχέση με το ταλέντο της Sorvino αφού μας έκανε να γελάσουμε πολύ και, ταυτόχρονα, να προβληματιστούμε έντονα.

Christina Ricci
Το πάλαι ποτέ παιδί- θαύμα του The Addams Family πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο υποτιμημένες ταινίες του δημιουργού, το Anything Else. Εκεί, υποδύεται το αντικείμενο του πόθου του πρωταγωνιστή, Jason Biggs. Όπως οι περισσότερες γυναικείες μορφές, στις ταινίες του Allen, έστι και η Ricci, στην ταινία, είναι νευρωτική, λίγο υστερική και αδίστακτη όσον αφορά της σχέση της.

Tea Leoni
Η σύζυγος του -Californication- David Duchovny, υποδύθηκε την εν διαστάσει σύζυγο του Alle, στο (αμφιλεγόμενο) Hollywood Ending,η οποία τον βοηθάει να σώσει την καριέρα του, όταν ο ίδιος τυφλώνεται από ψυχοσωματικά αίτια.

Anjelica Huston
«Είναι φανταστικός σκηνοθέτης, και είμαι κατενθουσιασμένη που δούλεψα μαζί του. Το απόλαυσα απίστευτα. Η ιδέα μου προκαλούσε έναν μικρό πανικό, ενώ στα γυρίσνατα η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει», έχει πει η superstar για την συνεργασία της με τον iconic σκηνοθέτη. Η Huston έπαιξε σε δύο από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Allen, τα Crimes And Misdemeanors και Manhattan Murder Mystery.

Debra Messing
Το 2002 είδαμε την -διάσημη από την σειρά Will & Grace- ηθοποιό, να παίζει έναν μικρό ρόλο, στο Hollywood Ending.

Drew Barrymore
Στο (αγαπημένο) Everyone Says I Love You η ηθοποιός, που έγινε διάσημη από την ηλικία των 5 ετών, με την ερμηνεία της στην ταινία Ε.Τ., υποδύθηκε την κόρη του νυν άντρα της πρώην γυναίκας του Allen. Μπερδευτήκατε; Οι σχέσεις, οι συγγένειες και η οικογένεια, πάντα αποτελούν περίπλοκες καταστάσεις στις ταινίες του. Η Barrymore, μάλιστα, ήταν η μοναδική από το cast που έπεισε τον Allen ότι δεν μπορεί να τραγουδήσει, οπότε οι σκηνές της στο μοναδικό μιούζικαλ του σκηνοθέτη, είανι ντουμπλαρισμένες.

Goldie Hawn
Μία από τις πιο ωραίες ερμηνείες της έχει δώσει η superstar στο Everyone Says I Love You, του 1996, όπου παίζει την (βαθύπλουτη) πρώην σύζυγο του Allen, η οποία, όμως, διατηρεί μαζί του άριστες σχέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Oι πιο σέξι «άσχημοι» του Hollywood
Στο σπίτι με τον Woody Allen
Ο Woody Allen εμπνέει το περιοδικό W