Ποιος θρυλικός πρωταγωνιστής δήλωσε: «Η μαριχουάνα με βοήθησε να ξαναβρώ την όρεξή μου»;

Ποιος θρυλικός πρωταγωνιστής δήλωσε: «Η μαριχουάνα με βοήθησε να ξαναβρώ την όρεξή μου»;

Και επανέφερε στο τραπέζι τη συζήτηση για το κατά πόσο το ελαφρύ αυτό ναρκωτικό πρέπει να νομιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους ή όχι.

6a010536b86d36970c015435994462970c-800wi

«Το να καπνίζεις 'φούντα' είναι πολύ καλύτερο από το να πίνεις αλκοόλ ή να καπνίζεις τσιγάρα και ποτέ δεν σκότωσε κανέναν».



Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο 80χρονος, πλέον, Larry Hagman, ο άνθρωπος που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά ως ο «κακός» JR στη θρυλική σειρά «Dallas». Ο Hagman παραδέχτηκε πως ο αλκοολισμός του τον είχε φέρει στο χείλος του θανάτου και μάλιστα αναγκάστηκε να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού το 1995 η οποία και του έσωσε τη ζωή. Πέρυσι όμως, ο ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα, και έτσι ξεκίνησε μια βαριά σειρά θεραπειών ώστε να τον αντιμετωπίσει. Δεν ήταν όμως τα φάρμακα αυτά που τον έκαναν να νιώσει καλύτερα, μάλλον το αντίθετο, αλλά κάτι άλλο, λιγότερο «νόμιμο».

«Ο καρκίνος και η χημειοθεραπεία πραγματικά με εξάντλησαν» είπε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Bunte ο Hagman. «Έχασα 14 κιλά και είχα φτάσει να ζυγίζω μόλις78 κιλά. Η μαριχουάνα κατάφερε να με κάνει να ξαναβρώ την όρεξή μου».

Ο Hagman είπε επίσης πως είναι πλέον ένας διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που ήταν στα 80s, όταν είχε φτάσει στο κολοφώνα της φήμης του: «Για αρχή έχω ένα νέο συκώτι και έπειτα είμαι πιο μεγάλος και πιο χαζός. Δεν νομίζεις πως, όσο πιο πολλά μαθαίνεις, τόσα περισσότερα δεν γνωρίζεις και άλλα τόσα δεν μπορείς καν να καταλάβεις, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω; Δεν ξέρω πως να γίνω γιατρός ή πως να πετάξω ένα αεροπλάνο, ή άλλα πράγματα που θα μου έπαιρναν χρόνια για να τα μάθω στην ηλικία μου. Πιστεύω πως είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ. Σήμερα πίνω μόνο νερό. Οι μέρες του αλκοόλ τελείωσαν».

Διαβάστε περισσότερα:

Η συγκινητική φωτογραφία της Emma Stone με την καρκινοπαθή μαμά της

Ποια ηθοποιός ζήτησε για τα γενέθλιά της δώρο μαριχουάνα;

Πώς η ασπιρίνη καταπολεμά τον καρκίνο