Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρωταθλητής της F1 Michael Schumacher μετά από ατύχημα στο σκι

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρωταθλητής της F1 Michael Schumacher μετά από ατύχημα στο σκι

Οι διακοπές στις Άλπεις και το σοβαρό ατύχημα σε βράχο 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, ο Michael Schumacher, ο άνθρωπος που έγινε η αιτία ακόμα και οι γυναίκες να μυηθούν στον μαγικό κόσμο των μονοθέσιων, παλεύει για να κρατηθεί στην ζωή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.


Σύμφωνα με άνθρωπο του περιβάλλοντός του, ο Michael Schumacher βρέθηκε στις Γαλλικές Άλπεις και συγκεκριμένα στη Μεριμπέλ για οικογενειακές διακοπές. Λάτρης του σκι ο οδηγός της F1 που με τα χρώματα της Ferrari κατέκτησε αρκετές φορές την πρωτιά αναπτύσσοντας τεράστιες ταχύτητες κατά τη διάρκεια των αγώνων και χωρίς ποτέ να έρθει αντιμέτωπος με κάποιον πολύ σοβαρό τραυματισμό, φαίνεται πως η βόλτα που έκανε με τον 14χρονο γιο του για σκι, του επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Τίποτα δεν προμήνυε την κατάληξη που είχε.


Μετά από άλμα που επιχείρησε να κάνει εκτός πίστας, έπεσε με το κεφάλι του πάνω σε βράχο. Ευτυχώς φορούσε προστατευτικό κράνος ωστόσο τα νέα από το διεθνή τύπο δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για την κατάσταση της υγείας του.


Αμέσως μετά το ατύχημά του σήμανε συναγερμός. Ο 44χρονος πρώην πρωταθλητής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο, ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις του, σε νοσοκομείο της Μουτιέρ όπου διαπιστώθηκε ότι το ατύχημά του είναι πολύ σοβαρό. Αμέσως διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου και βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ πριν λίγες ώρες κατέφθασε στο νοσοκομείο ένας από τους κορυφαίους νευροχειρούργους ο Gerard Saillant, που ειδικεύεται στον εγκέφαλο και στις κακώσεις νωτιαίου μυελού για να εξετάσει τον Michael Schumacher.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Dauphine Libere, που φέρεται να έχει εξαιρετικές ιατρικές πηγές, η κατάσταση της υγείας του βετεράνου οδηγού έχει επιδεινωθεί και η κατάστασή του θεωρείται απειλητική για τη ζωή του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Να θυμίσουμε ότι ο Schumacher αποσύρθηκε επίσημα στο τέλος της σεζόν του 2012, μετά από ένα διάλειμμα 4 ετών από το άθλημα. Έχει ένα γιο και μια κόρη ενώ το σκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάθη του. Μάλιστα, πίστα σε ιταλικό χιονοδρομικό κέντρο έχει πάρει το όνομά του. Ωστόσο όπως επισημαίνεται είναι απαραίτητο οι σκιέρ να παραμένουν στις πίστες ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Οι Άλπεις αν και θεωρούνται ο παράδεισος του σκι την περίοδο των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες ενώ αρκετοί σκιέρ έχουν χαθεί από χιονοστιβάδες.