Το μυστικό της Elizabeth Taylor για τον James Dean που κανείς δεν ήξερε μέχρι τώρα

Το μυστικό της Elizabeth Taylor για τον James Dean που κανείς δεν ήξερε μέχρι τώρα

Η Taylor είχε αποκαλύψει ένα σοκαριστικό μυστικό για τον αδικοχαμένο ηθοποιό σε μια παλιότερη συνέντευξή της, με τον όρο να μαθευτεί μόνο μετά τον θάνατό της.

Η μεγάλη ηθοποιός είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον James Dean στην κλασική, πλέον, ταινία «Giant», η οποία βγήκε στις αίθουσες το 1956, έναν χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο του ηθοποιού σε τροχαίο.

Το 1997, η Taylor είχε δώσει μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Kevin Sessums, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ένα τρομερό μυστικό για τον Dean που δεν είχε ομολογήσει ποτέ σε κανέναν. Η εξομολόγηση όμως έγινε off the record και η Taylor έδωσε εντολή στον δημοσιογράφο να αποκαλύψει το γεγονός μόνο αφού η ίδια θα είχε πεθάνει.

Μετά την περασμένη Τετάρτη, όταν η 79χρονη σταρ του κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, ο Sessums αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να αποκαλύψει όλη την αλήθεια από εκείνη τη συνέντευξη, 14 χρόνια πριν. Αυτά ήταν, λοιπόν, όσα του είπε η Taylor:

«Όταν ο Jimmy ήταν 11 χρονών και η μητέρα του πέθανε, ο ιερέας της ενορίας του ξεκίνησε να τον κακοποιεί σεξουαλικά. Πιστεύω πως αυτό το γεγονός τον στοίχειωσε για την υπόλοιπη ζωή του. Για την ακρίβεια, το ξέρω πως τον στοίχειωσε. Συζητούσαμε πολύ γι' αυτό. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Giant", μέναμε ξύπνιοι τα βράδια και μιλούσαμε ατελείωτες ώρες, και αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που μου είχε εξομολογηθεί.»

Ο Sessums είπε επίσης πως η ηθοποιός δεν εξέδωσε ποτέ, τελικά, την αυτοβιογραφία με όλα τα μυστικά της –και των διάσημων φίλων της- όπως σκόπευε κάποτε να κάνει. Η ίδια μάλιστα του είχε πει σε εκείνη τη συνέντευξη: « Θα έπρεπε να παρατήσω το παρόν και να κάνω βουτιά στο παρελθόν μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις όμως το αύριο. Και σε όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα είχα τόσα πολλά τρομακτικά «αύριο», που δεν νομίζω πως έχουν σταματήσει».