Πέντε τροφές «πλούσιες» σε τοξίνες και χημικά

Πέντε τροφές «πλούσιες» σε τοξίνες και χημικά

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγουμε τα ανθυγιεινά λίπη και τη ζάχαρη. Ακόμη και η ισορροπημένη διατροφή όμως κρύβει επικίνδυνες παγίδες...

1. Τομάτα σε κονσέρβα

Τα περισσότερα τενεκεδάκια κονσέρβας περιέχουν ένα επικίνδυνο χημικό που ονομάζεται δισφαινόλη Α – γνωστό και ως BPA. Πρόκειται για ένα συνθετικό οιστρογόνο που συνδέεται με αρκετά προβλήματα υγείας, όπως η υπογονιμότητα, η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Η οξύτητα της τομάτας επιτρέπει στο BPA να εισχωρεί με ευκολία στο προϊόν...

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr