MAD VMA 2014: Η λιποθυμία, η Στικούδη- Παναγιά μου (!) και αυτό που μας χάλασε πολύ

MAD VMA 2014: Η λιποθυμία, η Στικούδη- Παναγιά μου (!) και αυτό που μας χάλασε πολύ

Όλα όσα έγιναν στην χτεσινή μεγάλη μουσική βραδιά

Όταν ακούς βραδιά MAD Video Music Awards είναι αλήθεια πως τρία πράγματα σου έρχονται στο μυαλό: ντουέτα-έκπληξη, υψηλή αισθητική και βέβαια Θέμης Γεωργαντάς.

Για άλλη μια χρονιά έγινε φιλότιμη προσπάθεια να διοργανωθούν τα MAD VMA και έτσι είδαμε στην σκηνή μεταξύ άλλων τον Κώστα Τουρνά με τον Stavento και την Ήβη Αδάμου, την Σοφία Αρβανίτη με τον Freaky Fortune, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη με τους Boys and Noise, το Διονύση Σχοινά πιο ανανεωμένο απο ποτέ, τον Πάνο Μουζουράκη, τη Δέσποινα Βανδή, τον Βασίλη Καρρά με τον Στέλιο Ρόκο, τον Γιώργο Μαζωνάκη με τον Stan.

Πραγματικά, χθες, όσοι έχουν γεννηθεί την δεκαετία του '70 ή αρχές '80 συνειδητοποίησαν το πόσο έχουν μεγαλώσει. Γιατί όταν βλέπεις στη σκηνή τον Τουρνά και την Σοφία Αρβανίτη γυρίζεις το χρόνο στα μαθητικά σου χρόνια. Λες, πω βρε παιδί μου πόσα χρόνια πέρασαν. Όταν πάλι ανεβαίνει στη σκηνή ο Χατζηγιάννης και βλέπεις τα κοριτσάκια να μην χτυπιούνται σαν χταπόδια λες κάτι δεν πάει καλά. Και όταν ξαφνικά εμφανίζονται 3 παιδιά αλά Jonas Brothers και γίνεται o κακός χαμός, oops, ψυχανεμίζεσαι ότι παραμεγάλωσες για αυτό το θεσμό. Μην σας περιγράψω πώς έκανε ένα 15χρονο κορίτσι όταν τη ρώτησα ποιά είναι αυτά τα αγόρια! Boys & Noise μου λεει, σαν να μιλούσε για τον Σάκη Ρουβά.

Θα συμφωνήσω πολύ με το εύστοχο σχόλιο του Ηλία Ψινάκη προς τη Ναταλία Γερμανού, όταν εκείνη αναφερόταν συνέχεια στο όνομα του Σάκη: "έχει πάθει γεροντική άνοια". Ω ναι, η εποχή άλλαξε. Εκεί που κάποτε σάρωναν τα βραβεία Ρέμος, Χατζηγιάννης, Βίσση, Βανδή και Σάκης τώρα είδαμε την Demy, τις Melisses, τους Boys & Noise, τον Stan, τον Παντελή Παντελίδη και βέβαια, πήρε βραβείο και η Δέσποινα Βανδή αλλά να μας φάνηκε σαν να έγινε τιμής ένεκεν. Η νεανική μουσική σκηνή έχει αλλάξει για τα καλά σελίδα.

Και επειδή λέμε έχει αλλάξει σελίδα, αυτή που μας άλλαξε τα φώτα με την εμφάνισή της ήταν η Κατερίνα Στικούδη! Οκ, την έχουμε συνηθίσει να μην φοράει πολλά και το κορίτσι έμεινε πιστό σε αυτές τις στιλιστικές της εμφανίσεις. Όμως το να γλύφει το μπούτι της χορεύτριας από πάνω μέχρι κάτω! Οκ, αποκτήσαμε την δική μας Miley Cyrus!

Επίσης, βρήκα πολύ άκομψο το σχόλιο του παρουσιαστή προς τη Δούκισσα Νομικού αποκαλώντας την «τούμπανο»! Οκ, η κοπέλα δέχθηκε να εμφανιστεί μέσα στα μαύρα δερμάτινα ρούχα με κράνος στο κεφάλι ως delivery girl για να μοιράσει σουβλάκια αλά βραδιά των Oscar, αλλά την ώρα που φεύγει να την αποκαλείς τούμπανο σαν να είναι καμιά δεύτερη... Το βρήκα αγενές.

Μεγάλη "αγένεια" ήταν και η τραγική καθυστέρηση της όλης διοργάνωσης. Φαίνεται πως οι διοργανωτές τσακώθηκαν με το χρόνο και δεν σκέφθηκαν τα 15-16χρονα παιδιά που είχαν στηθεί από τις 5 το απόγευμα στο ΣΕΦ και τα κράτησαν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα για το δικό τους τηλεοπτικό σόου. Μάλιστα μπροστά στα μάτια μας λιποθύμησε ένα κοριτσάκι αλλά ευτυχώς αμέσως το πήραν με φορείο (σ.σ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπήρχαν παντού άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού).

Μέσα στην όλη ταλαιπωρία του κόσμου ακούγαμε δε και κάποια κοπέλα στη 1.30 να θέλει παλαμάκια και χαμό όταν ο κόσμος από την κούραση έφευγε να πάει σπίτι του. Αφού οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχουν τα ΜΜΜ μέχρι τις 12.30 με τη μόνη διαφορά ότι η βραδιά έληξε στις 2.00!

Θα μου πείτε γιατί δεν σας λεω κανένα πιπεράτο gossip. Γιατί προκειμένου να σας πω θα έπρεπε να υπάρχουν και διάσημοι εκεί, οι οποίοι πολύ έξυπνα επέλεξαν το κρεβάτι τους από την ταλαιπωρία -άλλωστε θα δουν τη βραδιά στην τηλεόραση.

Α! Μια ακόμα εμφάνιση που δεν μας άρεσε -το λέμε επειδή την αγαπάμε- ήταν αυτή της Μαρίας Μπεκατώρου. Δεν μπορείς βρε κορίτσι μας να είσαι παρουσιάστρια σε μεγάλο κανάλι και να βγαίνεις με την τουαλέτα και να τσιρίζεις σαν.... κατίνα. Επειγόντως άλλαξε το ρόλο αυτό. Ευτυχώς μαζί της ήταν ο Δόξας που εμφανίστηκε σαν Αζίζ και έγινε χαμός.

Επίσης κάποιος να πει στη Ράνια Θρασκιά ότι όταν παρουσιάζει με κάποιον άλλο το βραβείο, στη συγκεκριμένη περίπτωση με την Χριστίνα Πολίτη, την αφήνουμε την χριστιανή να πει έστω μια κουβέντα. Ζήτησε η Χριστίνα να πει το όνομα του νικητή ακόμα και εκεί πετάχτηκε! Μετράει η ολίγων δευτερολέπτων εμφάνιση στη σκηνή των Mad Awards σαν δοκιμαστικό για εκπομπή; Δεν νομίζω....

Τι μας άφησε, λοιπόν, η φετινή χρονιά; Ότι μεγαλώσαμε και του χρόνου θα πρέπει να πάμε με σκονάκι για να καταλάβουμε τους συμμετέχοντες. Τα αστέρια στη μουσική σκηνή άλλαξαν!