Η βασίλισσα Ελισάβετ φοράει τα ίδια παπούτσια εδώ και 50 χρόνια! Γιατί όμως;

Γωγώ Φούντα
Η βασίλισσα Ελισάβετ φοράει τα ίδια παπούτσια εδώ και 50 χρόνια! Γιατί όμως;

Το να μην έχει λεφτά να αγοράσει άλλα, απορρίπτεται

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι θα ήσασταν μία από τις πιο διάσημες, ισχυρές και πλούσιες γυναίκες του πλανήτη, και θα επιλέγατε να φοράτε τα... ίδια παπούτσια κάθε μέρα όλη μέρα; Υποθέτουμε σε καμία περίπτωση, μιας και ακόμη και τώρα, που ούτε ιδιαιτέρως ισχυρή είστε, ούτε διάσημη φυσικά, ενώ όλη σας η περιουσία είναι ο μισθός που μπήκε μόλις χθες στην τράπεζα, γύρω στα 30 ζευγάρια παπούτσια τα έχετε!

Αν ωστόσο σας λέγαμε, ότι το διασημότερο μέλος, της διασημότερης βασιλικής οικογένειας του κόσμου, φοράει τα ίδια παπούτσια, τα τελευταία 50 χρόνια, μήπως θα αλλάζατε γνώμη; Ε ναι λοιπόν, η βασίλισσα Ελισάβετ, η κεφαλή του αγγλικού θρόνου, με την αμύθητη περιουσία και τους αμέτρητους υπηρέτες και υπαλλήλους, δεν έχει αλλάξει παπούτσια εδώ και μισό αιώνα!

article-2672763-1F1EDA2100000578-336 306x712

Για να γίνουμε πιο σαφείς, η βασίλισσα φόρεσε για πρώτη φορά τα κομψά, με ελάχιστο τακούνι παπούτσια τη δεκαετία του '60, και τη βόλεψαν τόσο πολύ, που από τότε αρνείται να φορέσει οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελισάβετ τα θεωρεί πολύ βολικά, και κατάλληλα για οποιαδήποτε περίσταση, από την πιο επίσημη μέχρι την πιο χαλαρή. Μάλιστα, προκειμένου να ταιριάζουν με τα αμέτρητα ταγέρ της γκαρνταρόμπας της, εχει φροντίσει να τα προμηθευτεί σε όλα τα χρώματα.

article-2672763-1F1D06E800000578-855 634x446

Κατασκευαστής των εκλεκτών βασιλικών παπουτσιών, είναι ο οίκος Anello & David στο Kensington, ενώ για την κατασκευή κάθε ζευγαριού, χρειάζονται περίπου 4 τεχνίτες. Η τιμή τους είναι 1000 λίρες, οικονόμα η βασίλισσα σε σχέση με άλλα που ακούμε κατά καιρούς, ενώ το καλύτερο σας το φυλάξαμε για το τέλος: Κάθε φορά που η Ελισάβετ προμηθεύεται ένα καινούριο ζευγάρι, ένας υπάλληλος του Buckingham αναλαμβάνει να... τα φοράει για κάποιες μέρες, προκειμένου να μαλακώσουν και να μην χτυπήσουν τη βασιλική φτέρνα!

Θεέ, γιατί δεν μας έκανες βασιλιάδες;

Διαβάστε ακόμη:

Κι όμως, αυτή είναι μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον πλανήτη