Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι θα συμβεί μετά τον θάνατο του;

Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι θα συμβεί μετά τον θάνατο του;

Όσα πρέπει να ξέρεις για την επιχείρηση Γέφυρα του Forth.

Μια δύσκολη μέρα ξημέρωσε σήμερα για το παλάτι, αφού η βασιλική οικογένεια έπρεπε να ανακοινώσει τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ για πάνω από 70 χρόνια έφυγε από τη ζωή σχεδόν δύο μήνες πριν κλείσει τα 100 χρόνια ζωής του, πεθαίνοντας στον ύπνο του.

Ο θάνατός του σημαίνει ότι πολλά πράγματα βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διαδικασία μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, που ονομάζεται «Επιχείρηση Forth Bridge», θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του βασιλικού μέλους την Παρασκευή (9 Απριλίου), αναφέρει η Independent.

Το Forth Bridge άνοιξε το 1964 και συνδέει το Εδιμβούργο με το Περθ. Για κάποιο διάστημα, ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου την εγκαινίασαν μαζί.

Οι σημαίες θα πρέπει να χαμηλώσουν και οι τηλεοπτικοί συντελεστές θα φορούν μαύρα για να διαβάσουν τις ανακοινώσεις στο πένθος. Το 2002, ο Peter Sissons του BBC δέχθηκε κριτική για το ότι φορούσε κόκκινη γραβάτα όταν ανακοίνωσε το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, της βασιλομήτωρ. Τα μέλη του Κοινοβουλίου θα φορούν επίσης μαύρα περιβραχιόνια.

Η Εθνική Ένωση Αξιωματικών Πολιτών (NACO) προτείνει επίσης την ακύρωση και τον επαναπρογραμματισμό εκδηλώσεων και τη διοργάνωση καθορισμένων περιοχών για την τοποθέτηση λουλουδιών.

Η βασίλισσα αναμένεται να εισέλθει σε περίοδο πένθους και οι κρατικές της υποθέσεις και οι εμφανίσεις της σταματούν. Είναι πιθανό να διαρκέσει οκτώ ημέρες, αν και μια περαιτέρω περίοδος βασιλικού πένθους θα μπορούσε να διαρκέσει άλλες 30 ημέρες, με αναστολή των δασμών. Δεν θα θεσπιστούν νόμοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Φίλιππος ζήτησε στρατιωτική κηδεία, η οποία αναμένεται να συμβεί οκτώ ημέρες μετά το θάνατό του, ως βετεράνος του Βασιλικού Ναυτικού, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor στο Berkshire της Αγγλίας, όπου ο πρίγκιπας Harry παντρεύτηκε τη Meghan Markle.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο εν μέσω της πανδημίας και των διαφόρων περιορισμών εάν αυτό θα συμβεί. Θα μπορούσε να υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στην πολιτεία, αλλά κάποια στιγμή είχε πει ότι δεν θέλει την «φασαρία» του να είναι σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall.

Οι περιορισμοί στον αριθμό των παρευρισκόμενων στην κηδεία λόγω του COVID-19 μπορεί να σημαίνει ότι η βασίλισσα πρέπει να επιλέξει ποια μέλη της μεγάλης οικογένειας μπορούν να παραστούν στην κηδεία. Δεν αναμένονται δημόσιες προβολές.

Είναι πιθανό να ταφεί στο Frogmore Gardens στους κήπους του Κάστρου του Windsor.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο δούκας του Εδιμβούργου δεν ευθυγραμμίστηκε με τον βασιλικό θρόνο, και έτσι η γραμμή διαδοχής παραμένει αμετάβλητη.