Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος: Το Crown αντιδρά στην είδηση θανάτου του δούκα

Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος: Το Crown αντιδρά στην είδηση θανάτου του δούκα

Πώς τον αποχαιρέτισαν οι celebs;

Σαν ψέμα μας φαίνεται από χθες η είδηση του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου. Από τα μέσα Φεβρουαρίου νοσηλευόταν ο δούκας, όπου και θα έμενε για μερικές ημέρες για παρακολούθηση. Δεν είχε να κάνει με τον κορονοϊό, όμως ένα προϋπάρχον πρόβλημα στην καρδιά του δημιούργησε άγχος στους ειδικούς υγείας.

Εν τέλει την 1η Μαρτίου ο Φίλιππος πήρε εξιτήριο και διακομίστηκε σε άλλο ιδιωτικό θεραπευτήριο. Λίγες ημέρες αργότερα μάθαμε πως ο πρίγκιπας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την καρδιά του, ενώ στις 16 Μαρτίου επέστρεψε στο σπίτι και τη σύζυγό του.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά και ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι το παλάτι εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του. Ο δούκας έφυγε ειρηνικά στον ύπνο του, και γέμισε θλίψη την οικογένειά του, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να μπαίνει σε 8ήμερο πένθος, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Πλήθος celebrities τον αποχαιρέτισαν με τον δικό τους τρόπο, ανάμεσα σε αυτά και η ομάδα παραγωγής του Netflix και του Crown. Μια δήλωση από την εκπομπή, που γράφτηκε από τον Peter Morgan, ανέφερε: «Οι Netflix, Left Bank Pictures, Sony Pictures Television και η ομάδα παραγωγής στο The Crown είναι πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου. Οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια σε αυτή τη θλιβερή στιγμή».

Η σούπερ σταρ του Hollywood, Catherine Zeta Jones έστειλε τα συλλυπητήρια της, μαζί με μια φωτογραφία της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου στις νεότερες μέρες τους, λέγοντας: «Αναπαύσου εν ειρήνη αυτού μεγαλειότης πρίγκιπα Φίλιππε, σας ευχαριστώ για την ακλόνητη δέσμευσή σας προς τη βασίλισσα και τη χώρα μας».

Ο δημοσιογράφος Piers Morgan έδωσε επίσης τα δικά του συλλυπητήρια, γράφοντας στο Twitter: «RIP Prince Philip, 99. Ένας πραγματικά σπουδαίος Βρετανός που αφιέρωσε τη ζωή του σε ανιδιοτελές δημόσιο καθήκον και ήταν ένας απόλυτος βράχος αφοσιωμένης υποστήριξης στην Αυτού Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα, ως η παλαιότερη βασιλική σύζυγος σε οποιονδήποτε Βρετανό άρχοντα. Μια πολύ θλιβερή μέρα για τη χώρα μας. Ευχαριστώ, κύριε».

Ο σεφ της τηλεόρασης Jamie Oliver, η ηθοποιός Michelle Keegan και η influencer Georgia Toffolo δημοσίευσαν επίσης τα συλλυπητήριά τους στο διαδίκτυο, όπως και η τραγουδίστρια Stacy Soloman, ο Ολυμπιονίκης James Cracknell και ο οδηγός της F1 Christian Horner.

Δες στη gallery τα posts.