Η ηχηρή απουσία του πρίγκιπα William μετά τον θάνατο του Φίλιππου που θα συζητηθεί

Η ηχηρή απουσία του πρίγκιπα William μετά τον θάνατο του Φίλιππου που θα συζητηθεί

Όλοι έχουν σοκαριστεί.

Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από τη στιγμή που μάθαμε για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, μία είδηση που αν και την περιμέναμε μας ξάφνιασε και μας εξέπληξε. Μετά από έναν μήνα νοσηλείας και ένα χειρουργείο καρδιάς, ο δούκας του Εδιμβούργου αφού επέστρεψε στο σπίτι του πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του.

Η επιχείρηση Forth Bridge μπήκε σε εφαρμογή αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του και η Ελισάβετ μπήκε ήδη σε 8ήμερο πένθος. Όλες οι εμφανίσεις της ακυρώθηκαν, ενώ στη διάρκεια του πένθους δεν θα θεσπιστούν και καθόλου νόμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ώρες η κηδεία του Φίλιππου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου στο κάστρο του Windsor. Το κοινό δεν θα έχει πρόσβαση, αλλά η υπηρεσία και η σύντομη πομπή στους χώρους του κάστρου θα μεταδοθούν τηλεοπτικά.

Στο μεταξύ ο πρίγκιπας William ακύρωσε μια σημαντική του εμφάνιση μετά τον θάνατο του παππού του, η οποία θα συζητηθεί αρκετά.

Ο πρίγκιπας William δεν θα συμμετέχει πλέον στην τελετή BAFTA του 2021, η οποία πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο. Ο 38χρονος δούκας του Cambridge είναι πρόεδρος των BAFTA και συνήθως κάθεται μπροστά και στο κέντρο της παράστασης των βραβείων με την Kate Middleton.

Μετά τον θάνατο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος των BAFTA το 1959, ο William αποχώρησε από την εκδήλωση. «Υπό το φως του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου, ο Δούκας του Cambridge δεν θα συμμετέχει πλέον στον προγραμματισμό των BAFTA αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε η BAFTA σε δήλωση. «Οι σκέψεις μας είναι με τη Βασιλική Οικογένεια, στην οποία προσφέρουμε τη βαθύτερη συμπάθειά μας αυτή τη στιγμή



Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε δύο ημέρες αυτό το Σαββατοκύριακο και ο William αναμενόταν να παραδώσει μια ζωντανή ομιλία κατά τη διάρκεια της κύριας παράστασης της Κυριακής.