Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ θα διαχειρίζεται στο εξής τις δημόσιες εμφανίσεις της

Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ θα διαχειρίζεται στο εξής τις δημόσιες εμφανίσεις της

Η απώλεια του συζύγου της έχει πολλές προεκτάσεις από τις προφανείς.

Την Παρασκευή, 9 Απριλίου, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ επιβεβαίως με μια δήλωση ότι ο Πριγκίπισσας Φιλίππος απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών. Όπως επιβεβαίωσε το BBC News, η ανακοίνωση έγινε «με βαθιά θλίψη» εκ μέρους της μακροχρόνια σύντροφο του Φίλιππου, τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τον περιέγραψε ως τον «αγαπημένο της σύζυγο».

Ο πρωθυπουργόςτης Αγγλίας, Boris Johnson υπενθύμισε στον κόσμο πώς ο Φίλιππος «ενέπνευσε τη ζωή αμέτρητων νέων», με το παλάτι να σημειώνει πώς, «Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο για να θρηνήσουν μαζί την απώλεια του». Ο πρίγκιπας Κάρολος ταξίδεψε στο Κάστρο του Windsor, όπου ο πατέρας του πέθανε ειρηνικά, για να στηρίξει τη μητέρα του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ομοίως, η σημαία στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ χαμήλωσε στα μισά του ιστού, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι άφησαν αφιερώματα στον Φίλιππο έξω από τις πύλες του παλατιού.

elisavet

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, για πρώτη φορά μετά από 70 ολόκληρα χρόνια αντιμετωπίζει τη ζωή χωρίς τον σύντροφό της στο πλάι της, αλλά ευτυχώς έχει πολλή υποστήριξη από τους γύρω της.

Όπως αναγνωρίζει η εφημερίδα Express, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε ήδη ένα σημαντικό βήμα σε σχέση με τα δημόσια καθήκοντά της, μετά την τρέχουσα πανδημία που προκάλεσε ο COVID-19. Τώρα που βρίσκεται σε περίοδο πένθους, τα μέλη της οικογένειας θα διασφαλίσουν ότι η βασίλισσα θα έχει τον απαραίτητο χώρο (και χρόνο) για να αντιμετωπίσει την απώλεια του συζύγους της. Μπορεί να βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες όμως θα συνεχίσει να ασκεί τα καθίκοντά της, όπως κάνει αδιάλυπτα όλα αυτά τα χρόνια.

Μια πηγή κοντά στην βασιλική οικογένεια είπε στην Daily Mail ότι η Βασίλισσα θα συνοδεύεται σε όλες τις μελλοντικές δημόσιες εμφανίσεις από τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, την Πριγκίπισσα Άννα, ή και από άλλα ανώτερα μέλη της οικογένειάς της. Ο θάνατος του Φίλιππου φέρεται να άφησε ένα «τεράστιο κενό» στη ζωή της Βασίλισσας, αλλά είναι πρόθυμη να επιστρέψει στη δουλειά μόλις τελειώσουν οι δύο εβδομάδες του επίσημου πένθους της.

Είναι φαινομενικά προγραμματισμένη να παρευρεθεί στα κρατικά εγκαίνια του βρετανικού κοινοβουλίου τον Μάιο με τον πρίγκιπα Καρολο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρεύσει από το παλάτι.

«Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι αναντικατάστατος και η αφοσίωση της Βασίλισσας στο καθήκον είναι ατελείωτη», σχολίασε μια πηγή. Και πρόσθεσε «Αλλά οι ανώτεροι αξιωματούχοι και τα μέλη της οικογένειας έχουν από καιρό μάθει να διασφαλίζουν ότι θα υποστηρίζεται περισσότερο στο μέλλον...». Όταν ένας γονέας πεθαίνει, τα παιδιά (ακόμη και τα εγγόνια) συνήθως βρίσκονται εκεί για να καλύψουν το κενό. Η πηγή σημείωσε ότι, «ελπίζουμε πως όλοι μαζί θα γεμίσουν λίγο από το κενό που άφησε πίσω ο πρίγκιπας Φίλιπποσ», μέχρι η βασίλισσα να συνέλθει από την απώλεια του συζύγου της.