Γιατί το μαργαριταρένιο κόσμημα της Kate Middleton ράγισε τις καρδιές των Βρετανών

Κατερίνα Ιωακείμ
Γιατί το μαργαριταρένιο κόσμημα της Kate Middleton ράγισε τις καρδιές των Βρετανών

Η Δούκισσα του Cambridge φόρεσε στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου ένα κόσμημα που συζητήθηκε όσο κανένα. 

Μία μέρα μετά το τελευταίο αντίο του βρετανικού λαού στον πρίγκιπα Φίλιππο δύο θέματα αναπαράγονται περισσότερο από τα media του πλανήτη. Και στα δύο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, η οποία κερδίσει διαρκώς έδαφος στις καρδιές των Βρετανών.

Η Kate Middleton, η οποία γνωρίζει πλέον πολύ καλά το παιχνίδι με τα σκληρά βρετανικά media (που για πολλά χρόνια την βομβάρδιζαν με αρνητικά δημοσιεύματα), συνδύασε το chic μαύρο Catherine Walker coat dress της με κοσμήματα που την συνέδεσαν τόσο με την βασίλισσα Ελισάβετ, που θρηνούσε τον χαμό του επί 74 χρόνια συζύγου της, όσο και με την πολυαγαπημένη του λαού, πριγκίπισσα Diana!

 13 New York Post on Twitter Kate Middleton honors Queen Elizabeth Princess Diana with pearls

Το «Japanese Pearl Choker» το είχε μάλιστα φορέσει η Kate Middleton μία ακόμη φορά, τέσσερα χρόνια πριν, στο δείπνο που παρέθεσε το παλάτι για τον εορτασμό της 70ής επετείου γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου (γνωρίστηκαν σε έναν γάμο, παιδιά ακόμα, και αρραβωνιάστηκαν τον Ιούλιο του 1947 όταν εκείνη ήταν 21 και εκείνος 26 ετών και παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947).

elizabeth philip weddingday

Την υπέροχη σύνθεση τεσσάρων σειρών ιαπωνικών μαργαριταριών και διαμαντιών την είχε αρχικά παραχωρήσει η Βασίλισσα στην πριγκίπισσα Diana, η οποία λάτρευε τις πέρλες, για μια βραδιά στο Hampton Court Palace με επίτιμους καλεσμένους την βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας (έναν μόλις χρόνο μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο).



Τα μαργαριτάρια που χρησιμοποιήθηκαν για το βασιλικό περιδέραιο ήταν δώρο της ιαπωνικής κυβέρνησης στην βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φαίνεται πως τα αγάπησε καθώς τα φόρεσε πολλές φορές την δεκαετία του '80 αλλά και την δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένου του δείπνου για τα 70ά γενέθλια της πρώην πρωθυπουργού, Margaret Thatcher, το 1995 στο Λονδίνο.

Η Kate συνδύασε το περιδέραιο με ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια, τα οποία επίσης ανήκουν στην συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ και με ένα από τα περίφημα Philip Treacy καπέλα με βέλο, για μια εξαιρετικά chic εμφάνιση.


https://www.instagram.com/p/CNkRn-xliiv

Με βαθιά συγκίνηση μίλησε o πρίγκιπας William στα social media για την θερμή σχέση της Kate με τον πρίγκιπα Φίλιππο (ο οποίος είχε εξαιρετική σχέση και με την μητέρα του, Diana, ιδιαίτερα στις αρχές της κρίσης του γάμου της με τον Κάρολο).

α είμαι πάντοτε ευγνώμων που η σύζυγός μου είχε στη διάθεσή της τόσα πολλά χρόνια για να γνωρίσει τον παππού μου αλλά και για την καλοσύνη που της έδειξε", έγραψε χαρακτηριστικά ο William ο οποίος θα αισθάνεται σήμερα πολύ υπερήφανος για την αντιμετώπιση της Kate από τον βρετανικό Τύπο.

April16 PRINCE AND KATE

Υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι Βρετανοί αγαπούν λίγο παραπάνω την Kate σήμερα: Πιστεύουν ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να έρθουν τα αδέρφια William και Harry επιτέλους κοντά επιτέλους κοντά και μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου να φύγουν οι δυο τους περπατώντας μαζί.

Well done Kate!