Το σπαραξικάρδιο μήνυμα της Ελισάβετ στον Φίλιππο πριν το «αντίο»

Το σπαραξικάρδιο μήνυμα της Ελισάβετ στον Φίλιππο πριν το «αντίο»

Κανείς δεν είδε το σημείωμα που του άφησε.

Το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν αρκετά δύσκολο για τη βασιλική οικογένεια και πιο συγκεκριμένα για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η μονάρχης της Αγγλίας έπρεπε να πει το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο της σύζυγο με τον οποίο ήταν μαζί για πάνω από 70 χρόνια, και όσο να πεις ήταν μια δύσκολη στιγμή.

Η Ελισάβετ ερωτεύτηκε τον Φίλιππο από τότε που εκείνη ήταν μόλις 14 ετών και δεν αγάπησε ποτέ κανέναν άλλον άντρα στη ζωή της. Το Σάββατο έφτασε μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor εκεί όπου την περίμενε ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury. Φαινόταν συγκινημένη σε όλη τη διάρκεια της τελετής, ενώ έκανε και μία κίνηση που φανέρωσε τα συναισθήματά της, που λίγοι αντιλήφθηκαν.

Για να καταλάβεις μάλιστα το μέγεθος της αγάπης τους, να σου πούμε πως η σωρός του Φίλιππου θα παραμείνει σε μία ειδική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Windsor και θα μεταφερθεί στο τελικό σημείο μετά τον θάνατο της βασίλισσας, όταν και θα ταφεί στη τελευταία του κατοικία δίπλα στην αγαπημένη του Ελισάβετ (ανατριχιάσαμε λίγο).

Όσον όμως αφορά στην κηδεία υπάρχει ακόμη κάτι που δεν πρόσεξες. Η Ελισάβετ είπε το δικό της «αντίο» στον αγαπημένο της σύζυγο με τον δικό της τρόπο. Η 94χρονη βασίλισσα της Αγγλίας έγραψε ένα χειρόγραφο σημείωμα και το άφησε στο φέρετρο του Φιλίππου πριν κατέβει στο πάτωμα του βασιλικού θόλου κάτω από το παρεκκλήσι.

Το σημείωμα γράφτηκε στο γραφείο της βασίλισσας και τοποθετήθηκε δίπλα σε λουλούδια στο φέρετρο.

Φαίνεται ότι το σημείωμα έλεγε απλώς «Σ 'αγαπώ» και υπογράφηκε με το παιδικό ψευδώνυμο της Elizabeth, «Lilibet».

Οι άνθρωποι αναφέρουν ότι ο Φίλιππος πιστεύεται ότι είναι το τελευταίο άτομο που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο για τη βασίλισσα. Το παλάτι δεν θα σχολίαζε και είπε ότι αυτή ήταν μια «ιδιωτική» λεπτομέρεια.

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά ένα δάκρυ κύλησε στο πρόσωπό μας.