Ο Πρίγκιπας William εμβολιάστηκε- Ποιο εμβόλιο επέλεξε να κάνει

Ο Πρίγκιπας William εμβολιάστηκε- Ποιο εμβόλιο επέλεξε να κάνει

Πρόκειται για το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας που δημοσιοποιεί με φωτογραφικά ντοκουμέντα τον εμβολιασμό του. 

Κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι ξεκάθαρα η είδηση της ημέρας καθώς ο πρίγκιπας William φιγουράρει σε όλα τα sites και τα blogs με το μπράτσο ανεβασμένο.

Όχι, δεν πρόκειται για troll αλλά για τον εμβολιασμό του πρίγκιπα William, ο οποίος όπως έγινε γνωστό έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον Covid-19. Ο εμβολιασμός έγινε από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του NHS στο κέντρο εμβολιασμού του Μουσείου Επιστημών στο Λονδίνο. Ο Δούκας του Cambridge, έκανε το πρώτο του tweet γι' αυτό σήμερα το πρωί:

«Την Τρίτη έλαβα την πρώτη μου δόση του εμβολίου για τον Covid-19. Σε όλους όσοι εργάζονται για τη διάθεση εμβολίων - σας ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε», έγραψε ο 38χρονος μελλοντικός βασιλιάς, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία του που φορούσε μια προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο, με το μανίκι του σηκωμένο, τη στιγμή που κάνει το εμβόλιο.

Όλοι αναρωτιούνται ποιο εμβόλιο έκανε ο πρίγκιπας όμως το Kensington Palace δεν ανέφερε κάτι γι' αυτό. Εξ όσων γνωρίζουμε ο William ανήκει στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 40, οι οποίοι -σύμφωνα με το σύστημα υγείας της Αγγλίας- δικαιούνται να επιλέξουν μεταξύ του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca. Ο William, που είναι αριστερόχειρας, φαίνεται στη φωτογραφία να δέχεται το «τρύπημα» στο δεξί του χέρι.

Είναι το τελευταίο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας που δημοσιοποίησε την απόφασή του να κάνει το εμβόλιο και ακολουθεί τα βήματα της Βασίλισσας και του Πρίγκιπα Καρόλου. Ωστόσο, κανένας από εκείνους δεν εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού του.

Ο William είναι από τους πρώτους που έχει μιλήσει για τη σημασία των εμβολίων και τάχθηκε από την πρώτη φορά υπέρ του εμβολιασμού. Να σημειώσουμε εδώ πως εμβολιάστηκε στο ίδιο κέντρο με τον Υπουργό Υγείας της Αγγλίας, Matt Hancock.

Όσο για την Kate; Εκείνη δεν έχει κάνει ακόμη την πρώτη δόση αν και από το παλάτι υποστηρίζουν πως σύντομα θα έρθει και η σειρά της.