O συγκινητικός τρόπος που η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τον Φίλιππο σε πρόσφατη εμφάνισή της

O συγκινητικός τρόπος που η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τον Φίλιππο σε πρόσφατη εμφάνισή της

Η βασίλισσα Ελισάβετ πάντα τιμά τον πρίγκιπα Φίλιππο, με κάθε αφορμή.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες φουρτούνες κι αν αντιμετωπίσει, στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων. Στα 95, η μονάρχης έζησε μεγάλους πολέμους, εθνικές και παγκόσμιες καταστροφές, καθώς και προσωπικές κρίσεις, ωστόσο τις αντιμετώπισε με ήθος, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα.

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι το καθήκον έρχεται πάνω από όλα τα άλλα, συνέχισε να εκτελεί τα δημόσια καθήκοντά της μετά τις πρόσφατες δυσκολίες στη ζωή της: τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του εγγονού της, πρίγκιπα Harry και της βασιλικής οικογένειας, αλλά κυρίως τον θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου. Κάνεις δε θα ξεχάσει την βασίλισσα στην κηδεία του, που καθόταν μόνη της, μια εικόνα που γεννούσε τόση θλίψη.

Η νέα της επίσημη εμφάνιση όμως, προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια. 40 ημέρες μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, η βασίλισσα έβγαλε τα μαύρα και εμφανίστηκε με κατακόκκινο look που προκάλεσε αντιδράσεις. Κάποιοι είπαν πως θα έπρεπε να φορέσει ένα άλλο χρώμα για την περίσταση, κάποιοι άλλοι πως η βασίλισσα είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές -σε χρώματα- εμφανίσεις της, κάτι που δε συνδέει -σε καμία περίπτωση- με την προσωπική της ζωή. Άλλωστε σε αυτή την εμφάνιση τίμησε τον σύζυγό της μ΄έναν άλλον, πιο ξεχωριστό και συμβολικό τρόπο.

Γνωρίζοντας ότι ο σύζυγός της θα ήθελε η ίδια να συνεχίσει να ασκεί τα βασιλικά της καθήκοντα, η Ελισάβετ σύντομα επέστρεψε στη δουλειά της, μετά την επίσημη περίοδο πένθους. Αν και ο Δούκας του Εδιμβούργου δεν είναι πλέον δίπλα της, η βασίλισσα φροντίζει να τον τιμά κάθε στιγμή με λεπτούς τρόπους που έχουν μεγάλη σημασία για την ίδια. Σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση η βασίλισσα απέδειξε ότι κρατά τις αγαπημένες της αναμνήσεις κοντά στην καρδιά της, κυριολεκτικά. Κι αυτό απεδείχθη καθώς η Ελισάβετ φορούσε ένα ειδικό κόσμημα σε μια στρατιωτική εκδήλωση, στο σημείο της καρδιάς της.

Το HMS Queen Elizabeth, αεροπλανοφόρο που πήρε το όνομά του από την ίδια βασίλισσα, πρόκειται να ξεκινήσει για 28 εβδομάδες μια παγκόσμια περιοδεία. Η βασίλισσα στις 21 Μαΐου, παρέστη στην εκδήλωση για να χαιρετήσει τα μέλη του βρετανικού στρατού - το Βασιλικό Ναυτικό, τους Ναυτικούς και τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία - και να ευχηθεί στο πλοίο «καλό ταξίδι».

elisavet6

Η βασίλισσα σε αυτή την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε για πρώτη φορά μόνη της, φορούσε ένα κόκκινο παλτό με μαύρη επένδυση, που ολοκληρώθηκε με ένα φαρδύ καπέλο το οποίο στο κέντρο του ήταν διακοσμημένο μ' ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Όπως αναφέρει το People, φορούσε επίσης τη χρυσή καρφίτσα "Scarab". Γεμάτη με ρουμπίνια και διαμάντια, η καρφίτσα αποτελεί ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ - και στην περίπτωση αυτή, είναι και πολύ σημαντικό για την ίδια. Ο λόγος είναι προφανής. Αυτή η καρφίτσα ήταν δώρο του πρίγκιπα Φίλιππου προς την ίδια. Της την είχε χαρίσει το 1966, και όπως είναι φυσικό, έχει σαφώς συναισθηματική αξία για εκείνη.