Το Lilibet ίσως κρύβει μέσα του κάτι πιο συμβολικό από το ψευδώνυμο της βασίλισσας Ελισάβετ

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το Lilibet ίσως κρύβει μέσα του κάτι πιο συμβολικό από το ψευδώνυμο της βασίλισσας Ελισάβετ

Τι μπορεί να σημαίνει για το παλάτι η γέννηση της μικρής Lilibet Diana; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν.

Ήταν αναμενόμενο! Ο Πρίγκιπας Harry θα έδινε στο μικρό κοριτσάκι του το όνομα της μητέρας του, Diana. Βέβαια πολλοί δε γνώριζαν πως το μωρό θα έπαιρνε ένα ακόμη όνομα κι αυτό είναι κάτι με το οποίο συμφώνησε -παρά τα όσα ακούγονται- και η Meghan.

To ζευγάρι τίμησε τις δύο γυναίκες με τις οποίες τρέφουν ουσιαστικά αισθήματα αγάπης: την βασίλισσα Ελισάβετ και την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana. Σε μια ανακοίνωση, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έγραψαν: «Η Lili πήρε το όνομά της από τη γιαγιά της, την Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ, της οποίας το οικογενειακό ψευδώνυμο είναι Lilibet. Το μεσαίο της όνομα, Diana, επιλέχθηκε για να τιμήσει την αγαπημένη της γιαγιά, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας».

Και όλοι απορούν: αρκεί όμως η ονομασία του μωρού για να συμφιλιωθεί το ζευγάρι με το Παλάτι;

Πολλά έχουν ακουστεί από χθες που ανακοινώθηκε και επίσημα η γέννηση της μικρής Lilibet Diana.

«Τα μωρά είναι η τέλεια δικαιολογία για την επανένωση μιας τεταμένης σχέσης σε μια οικογένεια. Στην προκειμένη περίπτωση όμως υπάρχει πραγματική ρήξη και δυσπιστία στις σχέσεις, και από τις δύο πλευρές», αποκαλύπτει στο The List o Kinsey Schofield, ιδρυτής του ToDiForDaily.com, μια ιστοσελίδα για τη βρετανική βασιλική οικογένειας. «Η βασίλισσα έχει πληγεί απίστευτα από μερικές από τις πιο πρόσφατες ενέργειες του πρίγκιπα Harry. Το να επικρίνεις οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς της πιστεύεται ότι είναι επίθεση κατά της μοναρχίας γενικότερα και η ίδια αγωνίστηκε σχεδόν 70 χρόνια για την επιβίωση του στέμματος».

Παρόλ' αυτά ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton ανακοίνωσαν μ' ένα λιτό μήνυμά τους στο Twitter, τη γέννηση της μικρής Lili.

Ο Πρίγκιπας Χάρι έχει ανάγκη από «αναδιοργάνωση».

Ο Schofield λέει στο The List ότι όταν η Diana, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, άρχισε να ασκεί κριτική στον σύζυγό της Κάρολο, τότε η ίδια η Diana «έχασε μερικούς από τους ισχυρότερους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της Βασίλισσας, του πρίγκιπα Φίλιππου και της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας».

Ο royal expert τονίζει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για τον τρόπο που αισθάνεται ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα Καρόλου, για τη γιαγιά του και ότι το όνομα που χάρισε στην μικρή του κόρη είναι μια απίστευτη αφιέρωση σ' εκείνη. Αλλά προσθέτει επίσης: «Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που θα ενώσει ξανά την οικογένεια είναι εάν ο Πρίγκιπας Harry αναθεωρήσει κάποια πράγματα και συνεχίσει να είναι κοντά στο Παλάτι, χωρίς να σπυλώνει την οικογένειά του με όλες αυτές τις αποκαλύψεις».



Ο Schofield πιστεύει επίσης ότι την επόμενη φορά που ο πρίγκιπας Harry θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, μπορεί να μην είναι μόνος του. «Οι ισχύοντες κανόνες του COVID θα απαιτούσαν από τον πρίγκιπα Harry να παραμείνει σε καραντίνα κατά την άφιξή του από τις Η.Π.Α. πριν του επιτραπεί να συναντηθεί με κόσμο. Αυτό θα σήμαινε ότι ο Harry θα περνούσε πολύ χρόνο μακριά από την οικογένειά του, κάτι που δεν επιθυμεί με τίποτα», είπε. «Νομίζω ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ίσως αδράξουν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν το βασιλικό μωρό στον κόσμο για πρώτη φορά σε ένα προ-ηχογραφημένο βίντεο ή στην παρουσίαση προς τιμήν της πριγκίπισσας Diana».

Να θυμίσουμε εδώ πως ο Harry αναμένεται να παρουσιάσει το άγαλμα της Πριγκίπισσας Diana την 1η Ιουλίου.

Lilibet Diana: Αμερικανική ή βρετανική υπηκοότητα για την κόρη της Markle- Όλα όσα ξέρουμε

Το όνομα Lili θα μπορούσε να είναι ένα επιπλέον αφιέρωμα στην πριγκίπισσα Diana

Ο Schofield λέει επίσης στο The List ότι δεν πιστεύει ότι το όνομα Lilibet ήταν η πρώτη επιλογή ονόματος για τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle. «Φημολογήθηκε ότι ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan πίστευαν ότι το Diana ως πρώτο όνομα θα ασκούσε φοβερή πίεση στην κόρη τους καθώς θα μεγάλωνει, λόγω του βαρους του ονόματος το οποίο φέρει από την γιαγιά της. Νομίζω ότι το μεσαίο όνομα Diana είναι μια όμορφη χειρονομία», είπε.

Τι άλλο μπορεί να σημαίνει το όνομα Lili, εκτός από Lilibet, το έχεις σκεφτεί;

Το όνομα Lili θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα επιπλέον αφιέρωμα στη μητέρα του Harry, επειδή αναφέρεται στο αγαπημένο λουλούδι της πριγκίπισσας Diana. Ο Schofield λέει, «Οι φίλοι και η οικογένεια της πριγκίπισσας Diana θυμούνται συχνά την πριγκίπισσα να έχει φρέσκα κρινάκια (lilies) σε όλο το διαμέρισμά της στο Kensington Palace. Αγαπούσε τα κρίνα της τόσο πολύ που για να την τιμήσει, το παλάτι φύτεψε λευκά κρίνα σε όλο το Sunken Garden του Kensington Palace, γνωστό και ως «Diana's White Garden,το 2017».