Lilibet Diana: Αμερικανική ή βρετανική υπηκοότητα για την κόρη της Markle- Όλα όσα ξέρουμε

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Lilibet Diana: Αμερικανική ή βρετανική υπηκοότητα για την κόρη της Markle- Όλα όσα ξέρουμε

Η κόρη των Sussexes γεννήθηκε και ιδού όλα όσα γνωρίζουμε για τη μικρή Lili.

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry ανακοίνωσαν πως περιμένουν το δεύτερο παιδί τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με τον εκπρόσωπό τους και τον φωτογράφο που απαθανάτισε τη στιγμή, να δημοσιεύουν την πιο όμορφη φωτογραφία τους ever.

Ο πρίγκιπας Harry χαρούμενος και χαμογελαστός με τη Meghan Markle ξαπλωμένη στα πόδια του και να χαϊδεύει την κοιλίτσα της, ήταν η φωτογραφία που έβγαλε ο Μisan Ηarriman, με την οποία οι Sussexes αποκάλυπταν πως θα γίνουν και πάλι γονείς. Στις 4 Ιουνίου 2021, η δούκισσα του Sussex έφερε στον κόσμο την κόρη της και αφού έγινε γνωστό το όνομα, όλοι πλέον αναρωτιούνται ποια υπηκοότητα θα πάρει η μικρή Lilibet Diana.

Δες εδώ την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης.

Το φύλο του μωρού

Μερικές ημέρες αργότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησαν οι Sussexes στην Oprah Winfrey, η Meghan αποκάλυψε πως το μωράκι τους είναι κορίτσι, και ως ο Archie θα γινόταν μεγάλος αδερφός.

Τι γίνεται με την υπηκοότητα;

Το απόγευμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος των Sussexes μέσα από το Archewell ανακοίνωσε πως ο Harry και η Meghan καλωσόρισαν την κόρη τους στις 4 Ιουνίου και πως το όνομα που επέλεξαν να της δώσουν είναι Lilibet Diana Mountbatten Windsor. Τι συμβαίνει όμως με την υπηκοότητα της κόρης τους;

Παραδοσιακά, η ιθαγένεια δεν αποτελεί ζήτημα για τα μωρά της βασιλικής οικογένειας - ένα από τα προνόμια της σχέσης με τη βασίλισσα είναι ότι η βρετανική υπηκοότητα είναι συνήθως εξασφαλισμένη. Αλλά η οικογένεια του Sussex δεν ακολουθεί ακριβώς την παράδοση, οπότε ίσως είναι φυσικό πως όταν μιλάμε για το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, ακόμη και κάτι τόσο βασικό, όσο η υπηκοότητα δεν είναι απολύτως απλό ζήτημα.

Μέρος αυτού του μπερδέματος πηγάζει από τον γάμο του Harry με τη Meghan, αφού εκείνος είναι Βρετανός και εκείνη Αμερικανίδα. Ενώ ανακοινώθηκε το 2018 όταν παντρεύτηκε, ότι η Meghan σκόπευε να γίνει Βρετανίδα πολίτης, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Προς το παρόν, φαίνεται ότι η Meghan παραμένει Αμερικανίδα πολίτης (ψήφισε στις προεδρικές εκλογές του 2020) που σημαίνει ότι τα παιδιά της, φυσικά, θα έχουν επίσης την αμερικανική υπηκοότητα.

Με τη μικρή Lili να γεννιέται στις 4 Ιουνίου στο νοσοκομείο Santa Barbara Cottage, την κάνει σίγουρα να έχει την αμερικανική υπηκοότητα.

Ο Harry από την άλλη πλευρά, παραμένει Βρετανός πολίτης - το 2020 όταν έκανε την πρώτη τους μετακίνηση στις ΗΠΑ, πηγές ανέφεραν στους Times ότι ο πρίγκιπας δεν σκόπευε να υποβάλει αίτηση για πράσινη κάρτα ή διπλή υπηκοότητα. Δεδομένου ότι η βρετανική ιθαγένεια μπορεί να μεταβιβασθεί σε μια γενιά σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, κάθε παιδί του Harry θα είχε τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί ως Βρετανός πολίτης, αποκλείοντας έτσι τυχόν απρόβλεπτους νομικούς ελιγμούς. Ο Archie έχει επίσης διπλή υπηκοότητα.


https://www.instagram.com/p/CPyijxxnkdB

Γιατί διάλεξαν αυτό το όνομα για την κόρη τους;

Μετά από κάποιους μήνες με έντονες συζητήσεις και κατηγορίες ο Harry και η Meghan κάνουν μια σαφή προσπάθεια ενίσχυσης των οικογενειακών δεσμών με το όνομα της νεογέννητης κόρης τους. Η Page Six λέει ότι το πρώτο πράγμα που έκαναν μετά τη γέννηση της Lilibet Diana στις 4 Ιουνίου ήταν να τηλεφωνήσουν στη βασίλισσα και στην υπόλοιπη οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του Harry, πρίγκιπα Κάρολου και του μεγαλύτερου αδερφού του, πρίγκιπα William .

Παρόλο που ειπώθηκαν σοβαρές κατηγορίες εναντίον της οικογένειας - συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι ένα μέλος ρώτησε τι χρώμα θα έχει ο Archie - ο Harry και η Meghan επιμένουν ότι δεν έχουν παρά αγάπη και σεβασμό για τη βασίλισσα. Το Lilbet είναι το ψευδώνυμο της παιδικής ηλικίας της βασίλισσας. «Η Lilibet είναι η περηφάνια μου. Η Μαργαρίτα είναι η χαρά μου», συνήθιζε να λέει ο πατέρας της Ελισάβετ.

Η ονοματοδοσία του μωρού Lilbet Diana Mountbatten-Windsor σημαίνει ότι θα παραμείνει για πάντα το ψευδώνυμο της βασίλισσας, καθώς η δήλωση που ανακοίνωσε τη γέννησή της έγραφε: «Η Lili πήρε το όνομά της από την πρόγιαγιά της, την Αυτού Μεγαλειότητα της Βασίλισσας, της οποίας το οικογενειακό ψευδώνυμο είναι Lilibet».



Η μνεία στη Diana…

Το μεσαίο όνομα της Lilbet, Diana, είναι φυσικά μια μνεία στην πριγκίπισσα Diana, η οποία πέθανε σε ηλικία 36 ετών τον Αύγουστο του 1997 σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Ο Harry ανοίχτηκε πρόσφατα σχετικά με τα τραύματα που του άφησε ο θάνατος της μητέρας του, ενώ ανέφερε πως έχει αναζητήσει θεραπεία για τη θλίψη του.

Θα φέρει ειρήνη άραγε η Lilibet Diana ανάμεσα στη βασιλική οικογένεια και τους Sussexes;