Της λείπει πολύ! Η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε το όνομα του πρίγκιπα Φίλιππου σ' ένα λουλούδι (photos)

Της λείπει πολύ! Η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε το όνομα του πρίγκιπα Φίλιππου σ' ένα λουλούδι (photos)

Για να τον θυμάται κάθε στιγμή η βασίλισσα έκανε μια κίνηση που συγκίνησε τους πάντες

Μπορεί να έχουν περάσεις σχεδόν 2 μήνες από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, η βασίλισσα Ελισάβετ όμως δεν τον βγάζει στιγμή από τη σκέψη και την καρδιά της. Τόσα χρόνια κοινού βίου δεν μπορούν να σβηστούν, ακόμη κι αν εκείνος δεν είναι κοντά της. Για να τον θυμάται κάθε στιγμή λοιπόν η βασίλισσα έκανε μια κίνηση που συγκίνησε τους πάντες! Χάρισε σ' ένα τριαντάφυλλο το όνομά του...

Έχουμε συνηθίσει όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας όχι μόνο ν΄αγαπούν τα λουλούδια αλλά και να τιμούνται μέσα από την άνθισή τους. Η μακρά ιστορία και παράδοση να δανείζουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα ονόματά τους σε λουλούδια είναι μεγάλη. Ξεκινώντας τον 18ο αιώνα με τη βασίλισσα Βικτώρια, όλοι αν παρατηρήσεις, από τη βασίλισσα Ελισάβετ έως την πριγκίπισσα Νταϊάνα (ακόμη και την πριγκίπισσα Σάρλοτ) έχουν τουλάχιστον ένα λουλούδι για να τους συντροφεύει.

Την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε κάτι υπέροχο προς τιμήν του ανθρώπου που αγάπησε όσο κανέναν άλλον. Η βασίλισσα χάρισε σ΄ενα νέο τριαντάφυλλο το όνομα του πρίγκιπα Φίλιππου.


https://www.instagram.com/p/CP7mKEpHer8

Το τριαντάφυλλο έκανε σήμερα το ντεμπούτο του στα 100α γενέθλια του Δούκα του Εδιμβούργου (είχε γεννηθεί στις 10 Ιουνίου 1921 στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας)

Δες εδώ όλα τα κάστρα και τα παλάτια που ο πρίγκιπας Φίλιππος αποκαλούσε «σπίτι του»

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στο Mon Repos, μια βίλα του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα, που ανήκε στην ελληνική βασιλική οικογένεια - δηλαδή, έως ότου αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα λόγω στρατιωτικής εξέγερσης, όταν ο πρίγκιπας ήταν μόλις 18 μηνών. Στο Mon Repos γεννήθηκε επίσης και μία από τις αδελφές του πρίγκιπα Philip, Sophie, το 1914.

Στη βασίλισσα Ελισάβετ, δόθηκε το βαθύ ροζ αναμνηστικό τριαντάφυλλο προς τιμήν του συζύγου της .

AP21160758322971

Το νέο τριαντάφυλλο, που δημιουργήθηκε από έναν Βρετανό γεωπόνο του Harkness Roses, φυτεύτηκε στα παρτέρια με τις τριανταφυλλιές του East Terrace Garden του Κάστρου του Windsor. Αυτή η τοποθεσία είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο πρίγκιπας Φίλιππος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του κήπου.

Το νέο αυτό τριαντάφυλλο έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα δικαιώματα από κάθε πώληση του συγκεκριμένου άνθους θα ωφελήσουν το Living Duke of Edinburgh's Living Legacy Fund, δίνοντας σε περισσότερους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην απόκτηση του βραβείου Duke of Edinburgh. Το βραβείο χρηματοδοτεί διάφορους οργανισμούς που έχουν να κάνουν με τους νέους σε 130 χώρες.

«Ενώ ήταν πολύ οδυνηρό, ήταν επίσης ευχάριστο να δώσω στην Βασίλισσα, προστάτη της Βασιλικής Οπωροκηπευτικής Εταιρείας, το λουλούδι Duke of Edinburgh Rose, που τιμά τα 100ά γενέθλια του πρίγκιπα Φίλιππου, έτσι ώστε να θυμόμαστε την αξιοθαύμαστη ζωή του», δήλωσε ο Keith Weed, Πρόεδρος της Royal Horticultural Society. «Η αφοσίωση του Δούκα στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος αφήνει μια διαρκή κληρονομιά σε όλους μας», συνέχισε.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του βραβείου DofE, το τριαντάφυλλο είναι «ένας θάμνος μεσαίου μεγέθους με απαλό άρωμα, κατάλληλο να συνδυάζεται δίπλα σε τριανταφυλλιές».

Το τριαντάφυλλο του Δούκα του Εδιμβούργου είναι διαθέσιμο προς πώληση μόνο όμως για αποστολή εντός της Μεγάλης Βρετανίας.

Δες τις φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί...