Θα μπορούσε η κόρη της Meghan και του Harry να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ; Ναι, αν κάνει ένα πράγμα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Θα μπορούσε η κόρη της Meghan και του Harry να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ; Ναι, αν κάνει ένα πράγμα

Τα σενάρια δεν αποτελούν επιστημονική φαντασία αλλά όλα όσα μπορούν να συμβούν στο μέλλον!

Μπορεί να μην διαδέχεται τον θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ όμως κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να κυβερνήσει κάποια στιγμή.

Ο λόγος για το βασιλικό μωρό Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, η οποία θα μπορούσε -αν ήθελε- κάποια μέρα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και μπορεί αυτή η άποψη να φαίνεται απίθανη όμως έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Όχι, δεν είναι εικασίες, είναι κάτι που πολλοί συζητούν αυτόν τον καιρό και δεν έχουν άδικο.Πώς θα μπορούσε να κυβερνήσει η μικρή Lili

Οι βασιλικοί αναλυτές λένε ένα και μόνο πράγμα: η μικρή Lili θα μπορούσε κάποια στιγμή να ασχοληθεί με την πολιτική και να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ εάν διακόψει τους δεσμούς με τη βρετανική μοναρχία.

Η Meghan Markle και η κόρη του πρίγκιπα Harry, γεννήθηκαν στο νοσοκομείο Santa Barbara Cottage την περασμένη Παρασκευή. Η μικρή Lilibet είναι όγδοη στη διαδοχή του θρόνου, και προς το παρόν δεν έχει αποκτήσει κάποιον βασιλικό τίτλο. Ωστόσο, θα μπορούσε να πάρει όταν ο παππούς της, πρίγκιπας Κάρολος, γίνει βασιλιάς. Να γίνει πριγκίπισσα.

Αυτό οφείλεται σ΄ένα αρχαίο διάταγμα που αναφέρει ότι τα εγγόνια του βασιλιά δικαιούνται να λάβουν βασιλικούς τίτλους. Άν λοιπόν δεν χρησιμοποιήσει τον τίτλο της, η Lili θα μπορεί κάποια στιγμή να γίνει η πρώτη royal που θα εκλεχθεί Πρόεδρος στις ΗΠΑ.

Η Lilibet-Diana κάνει ήδη καριέρα! Η δουλειά που της βρήκε η μαμά της, Meghan Markle

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ εμποδίζει τον πρόεδρο να δέχεται τίτλους από ξένα κράτη

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις για την κατοχή αξιώματος που ορίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, ο πρόεδρος πρέπει να είναι φυσικός πολίτης, να είναι τουλάχιστον 35 ετών και να είναι κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών για τουλάχιστον 14 χρόνια. Το Σύνταγμα ορίζει επίσης ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δεν πρέπει να αποδέχονται τίτλους από ξένα κράτη, όπως αναφέρεται στην ρήτρα το The Foreign Emoluments.

Η θέση της Lili στη διαδοχή σημαίνει ότι θα υπάρξει «σύγκρουση συμφερόντων» εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια πολιτική σταδιοδρομία στις ΗΠΑ», δήλωσε ο βασιλικός σχολιαστής Kinsey Schofield στο Insider. «Η Lili θα πρέπει να αποκηρύξει την αξίωσή της για το θρόνο ή να ζητήσει εξαίρεση από το Κογκρέσο για να δηλώσει υποψηφιότητα ακόμη και ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε ο Schofield, ιδρυτής του To Di For Daily.


https://www.instagram.com/p/CPyijxxnkdB

Η royal expert Marlene Koenig είπε στο Insider ότι παρόλο που η Lili και ο αδερφός της Archie θα δικαιούνται τίτλους όταν ο παππούς τους γίνει βασιλιάς, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν το ίδιο στυλ ζωής». Η Lily θα εξακολουθεί να θεωρείται πριγκίπισσα του κόσμου, των πολιτών, με ή χωρίς τίτλο, αν ακολουθήσει τα χνάρια της μαμάς ή του μπαμπά της! Πόσο μάλλον της γιαγιάς της Diana.

DPG Network