Η περιουσία του πρίγκιπα William: Η κληρονομιά από την Diana και η «αδικία» από την προγιαγιά του

Μαρία Ροδίτη
Η περιουσία του πρίγκιπα William: Η κληρονομιά από την Diana και η «αδικία» από την προγιαγιά του

Τα ποσά που αναλογούν στον Δούκα του Cambridge πραγματικά θα σε κάνουν να γουρλώσεις τα μάτια σου!

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για το ποιος θα είναι ο επόμενος βασιλιάς της Βρετανίας στην περίπτωση που η Βασίλισσα Ελισάβετ φύγει από τη ζωή, με τον πρίγκιπα William να έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στον θρόνο.

Ο πρωτότοκος γιος του Καρόλου και της αείμνηστης Diana είναι, άλλωστε, ο δεύτερος στη σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου και ήδη χαίρει εκτίμησης και συμπάθειας από τους Βρετανούς. Ο Δούκας του Cambridge δίνει πάντα το παρών σε επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ κατά καιρούς έχει δείξει- μαζί με τη σύζυγό του, Kate Middleton- την ευαίσθητη πλευρά του και τη συμμετοχή του σε φιλανθρωπίες.

10 φορές που ο William και η Kate Middleton εντυπωσίασαν με τα ταιριαστά τους outfits

Ποια είναι η περιουσία του William

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό ΟΚ, η περιουσία του πρίγκιπα William ανέρχεται στις 30 εκατομμύρια λίρες. Οι πληροφορίες λένε ότι ο 39χρονος Δούκας του Cambridge κληρονόμησε από την αείμνηστη μητέρα του, Diana, το ποσό των 20 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο έλαβε σε ηλικία 30 ετών.

Ο William έλαβε και περίπου 7 εκατομμύρια λίρες από την προγιαγιά του, τη μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πέθανε το 2002 σε ηλικία 101 ετών.

Οι οικονομικές απολαβές του, όμως, δεν σταματούν εδώ. Η βασιλική οικογένεια λαμβάνει κάθε χρόνο χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για τα επίσημα καθήκοντά της, ενώ υπάρχει και το δουκάτο της Κορνουάλης που προβλέπεται να ευνοήσει σημαντικά την περιουσία του William.

https://www.instagram.com/p/CQWKwOnnZNj

Οι μελλοντικές απολαβές του

Σύμφωνα με τους βασιλικούς κανόνες, ο πρίγκιπας William θα κληρονομήσει αυτόματα το δουκάτο της Κορνουάλης όταν ο πατέρας του, Κάρολος, στεφθεί μονάρχης. Το δουκάτο κατέχει περίπου 134.000 στρέμματα γης σε περισσότερες από 23 κομητείες.

Επίσης, καλύπτει τα επίσημα έξοδα της οικογένειας -μεταξύ αυτών και της οικογένειας του William- και χρηματοδοτεί τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και προσωπικές δραστηριότητες του ιδίου και του Καρόλου.

Νόμιζες ότι σταματά εδώ η περιουσία του 39χρονου διαδόχου; Όχι!

Ο πρίγκιπας William θα κληρονομήσει χρήματα από τη γιαγιά του, Ελισάβετ, τον πατέρα του και μια σειρά από ακίνητα που ανήκουν στην οικογένειά του. Όταν ανέβει στον θρόνο, ο Δούκας του Cambridge θα κληρονομήσει, επίσης, την περιουσία του μονάρχη, τη βασιλική συλλογή έργων τέχνης και έναν μισθό από τη βρετανική κυβέρνηση, που εκτιμάται σε περίπου 10 εκατομμύρια λίρες.

Η οικονομική «αδικία» από την προγιαγιά του William

Η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ άφησε το ποσό των 14 εκατομμυρίων λιρών για τον Πρίγκιπα Harry και τον Πρίγκιπα William, μόνο που… Το ποσό αυτό δεν μοιράστηκε ισόποσα στα δύο αδέλφια.

Ειδικότερα, η Βασιλομήτωρ έβαλε το συγκεκριμένο ποσό σε ένα ταμείο για τα δισέγγονά της, αλλά συμφωνήθηκε εξ αρχής ότι ο Harry θα πάρει περισσότερα χρήματα από τον William.



Πίσω από αυτήν την απόφαση, ωστόσο, δεν κρύβεται κάποια μεγαλύτερη λατρεία στον Harry, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν. Η απόφαση είχε σχέση με το πώς λειτουργούν τα οικονομικά στη βασιλική οικογένεια.

Για να καταλάβεις, όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει, βασιλιάς θα γίνει ο Κάρολος (αν δεν γίνει ο William). Ο William, με τη σειρά του, θα αναλάβει τη θέση του Καρόλου και θα γίνει ο νέος Πρίγκιπας της Ουαλίας. Αυτό θα σημαίνει ότι ο William θα αναλάβει το Δουκάτο της Κορνουάλης, ένα ιδιόκτητο κτήμα που χρηματοδοτεί το κοινό, αλλά και φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητες του κληρονόμου του θρόνου. Στην πράξη, δηλαδή, και λόγω θέσης ο William θα πάρει περισσότερα.

Με το σκεπτικό αυτό, η προγιαγιά του Harry και του William θέλησε να μη ζημιωθεί κάποιο από τα δύο δισέγγονά της, οπότε και έκανε αυτόν τον διαμοιρασμό χρημάτων.