Σήμερα η Diana θα έκλεινε τα 60! Ο πανέμορφος κήπος στο Παλάτι όπου θα στηθεί το άγαλμα της

Μαρία Ροδίτη
Σήμερα η Diana θα έκλεινε τα 60! Ο πανέμορφος κήπος στο Παλάτι όπου θα στηθεί το άγαλμα της

Σαν σήμερα, 1η Ιουλίου του 1961, γεννήθηκε η Πριγκίπισσα Diana.

Σήμερα η Πριγκίπισσα Diana θα γινόταν 60 ετών. Η αδικοχαμένη Lady D, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, είχε γεννηθεί την 1η Ιουλίου 1961.

Με αφορμή, λοιπόν, τα γενέθλια της αδικοχαμένης μητέρας τους, οι Πρίγκιπες William και Harry έχουν προγραμματίσει σήμερα την αποκάλυψη του αγάλματος προς τιμήν της, το οποίο έχουν παραγγείλει ήδη από το 2017.

Τα 5 αγαπημένα fashion brands της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ορίζουν την κομψότητα

Η τοποθεσία του αγάλματος

Ένα άγαλμα προς τιμήν της Diana θα αποκαλυφθεί σήμερα στο Παλάτι του Kensington. Το άγαλμα έχει εγκατασταθεί στον κήπο Sunken του Παλατιού, ένα σημείο που αγαπούσε πολύ η αείμνηστη Lady D, και δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Ian Rank-Broadley.

Αυτό είναι το ένοχο μυστικό της πριγκίπισσας Diana!

https://www.instagram.com/p/CQiyfpfHB6e

Το έργο τέχνης προς τιμήν της Diana θα σηματοδοτήσει την επέτειο των είκοσι χρόνων από τον τραγικό θάνατό της, ενώ έχει επίσης ως στόχο να τονίσει το θετικό της αντίκτυπο τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και σε όλο τον κόσμο.

«Έχουν περάσει 20 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας μας και ο καιρός είναι σωστός για να αναγνωριστεί ο θετικός της αντίκτυπος στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο με ένα μόνιμο άγαλμα. Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές», είχαν δηλώσει το 2017 οι Πρίγκιπες William και Harry.

https://www.instagram.com/p/CQtcGxmBgq8

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, στα επίσημα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Diana θα παρευρεθούν ο πρίγκιπας Harry, αλλά και μέλη της οικογένειας της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

Ο Harry, μάλιστα, βρίσκεται ήδη σε καραντίνα στο σπίτι του στο Frogmore Cottage, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ τον έχει επισκεφθεί.

Φυσικά, στα αποκαλυπτήρια θα παραστεί και ο πρίγκιπας William, ο δημιουργός του αγάλματος, Ian Rank-Broadley, αλλά και ο άνθρωπος που επιμελείται τον Sunken Garden, Pip Morrison.

Οι ηχηρές απουσίες

Τι κι αν όλοι περίμεναν να παρευρεθεί στην εκδήλωση για το άγαλμα της Diana η Kate Middleton; Η Δούκισσα του Cambridge δεν θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια με άλλους να λένε ότι αυτό συμβαίνει λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και άλλους να υποστηρίζουν ότι ο William δεν θέλει η Kate να μπει στο επίκεντρο κριτικής για μια ακόμα φορά.



Από τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος θα απουσιάσει, όμως, και ο Κάρολος με τις βρετανικές πηγές να λένε ότι ίσως και να έχει κανονίσει ταξίδι στη Σκωτία. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αν ο Κάρολος παρευρισκόταν στην εκδήλωση θα έμπαινε στη διαδικασία να θυμηθεί καλές και κακές αναμνήσεις που είχε με την Diana, κάτι που μετά τον θάνατό της αποφάσισε να κρατήσει μόνο για τον εαυτό του.

Εκτός αυτού, ο Κάρολος θα έπρεπε να εμφανιστεί στην εκδήλωση συνοδεία της Καμίλα και σίγουρα κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αντιδράσεις.

Όσο για τη Meghan; Φυσικά και δεν θα είναι στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος μιας και παρέμεινε στην Αμερική μαζί με τα δύο παιδιά της.