Το έμβλημα για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας αποκαλύφθηκε- Το σχεδίασε ένας 19χρονος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το έμβλημα για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας αποκαλύφθηκε- Το σχεδίασε ένας 19χρονος

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει τα 70 χρόνια της υπηρεσίας της στο θρόνο με εορτασμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2022.

Το 2022 η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 χρόνια από την ημέρα που ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο –μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της- και ήδη έχει γίνει γνωστό πως θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2022.

Το έμβλημα για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας αποκαλύφθηκε πριν από λίγη ώρα από το επίσημο Instagram account της βασιλικής οικογένειας και σχεδιάστηκε από έναν έφηβο.


https://www.instagram.com/p/CSGqJTcMvl_

Ο 19χρονος που σχεδίασε το έμβλημα για το πλατινένιο ιωβηλαίο

Ο 19χρονος φοιτητής γραφιστικής, Edward Roberts, που βγήκε νικητής από έναν διαγωνισμό που διεξήχθη από το μουσείο Victoria & Albert σε συνεργασία με το παλάτι του Buckingham, θα δει τη δημιουργία του να ξεχωρίζει ενόψει και κατά τη διάρκεια των τετραήμερων εορτασμών που πραγματοποιούνται στις 2-5 Ιουνίου 2022.

Ο Roberts κέρδισε ένα ευρύ πεδίο καλλιτεχνών και εικονογράφων ηλικίας 13-25 ετών και από τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι «κατηγορήθηκαν» ότι χρησιμοποίησαν τα ταλέντα τους για να εκπροσωπήσουν τα ιστορικά 70 χρόνια της βασίλισσας στο θρόνο.

Η βασίλισσα διόρθωσε το μεγάλο λάθος στο βιογραφικό της Meghan Markle και στη λίστα διαδοχής

Η δήλωση του 19χρονου Roberts μετά την επιλογή του σκίτσου του

Σε μια δήλωση σχετικά με τη νίκη του, ο Roberts είπε: «Ήθελα να δώσω μια σύγχρονη ανατροπή στα εικονικά στοιχεία του Στέμματος του Εδουάρδου και έτσι δημιούργησα μια συνεχή γραμμή, που ένιωσα ότι ήταν μια κατάλληλη αναπαράσταση της βασιλείας της Βασίλισσας».

Το μέλος της κριτικής επιτροπής Paul Thompson, Αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Τέχνης, είπε για το σκίτσο του Roberts: «Αυτός ο καθαρός γραφικός σχεδιασμός μας ταξιδεύει σε μια απλή γραμμή για να δημιουργήσουμε το στέμμα και τον αριθμό 70, αποτυπώνοντας όμορφα το συνεχές νήμα της 70χρονης βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας της βασίλισσας. Σχεδιασμένο σε υπολογιστή, το έξυπνο έμβλημα λειτουργεί σε όλες τις κλίμακες και η ροή της γραμμής μας δίνει μια αίσθηση μιας ανθρώπινης πινελιάς πίσω από τη διαδικασία ψηφιακού σχεδιασμού».



Η ανταμοιβή του 19χρονου Roberts

Στο πλαίσιο του βραβείου του, ο Roberts έχει επίσης μια VIP πρόσκληση στους εορτασμούς του επόμενου έτους, συμπεριλαμβανομένης της συναυλίας «Platinum Party at the Palace» στις 5 Ιουνίου.

Η 2η Ιουνίου σηματοδοτεί την επέτειο της στέψης της βασίλισσας το 1953 στο αβαείο του Westminster. Ανέβηκε στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν ήταν μόλις 25 ετών, μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ ' - αλλά η στέψη της αναβλήθηκε για 16 μήνες αργότερα για να επιτραπεί περίοδος πένθους.

Δες στη gallery το έμβλημα και τον 19χρονο Edward.