Γέννησε η πριγκίπισσα Βεατρίκη- Η ανακοίνωση του παλατιού

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γέννησε η πριγκίπισσα Βεατρίκη- Η ανακοίνωση του παλατιού

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι.

Μαμά για πρώτη φορά έγινε η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η οποία έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, καρπό του έρωτά της με τον σύζυγό της Edoardo Mapelli Mozzi. Το παλάτι του Buckingham έκανε τη σχετική ανακοίνωση για την κόρη της Βεατρίκης, πριν από λίγη ώρα μέσα από τα social media.

H εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 2,812 κιλών και σκόρπισε τη χαρά στο παλάτι. Η Βεατρίκη γέννησε το Σάββατο (18/9) στο NHS στο νοσοκομείο του Chelsea και του Westminster, στο Λονδίνο. Πιστεύεται μάλιστα ότι γέννησε σε ιδιωτικά πτέρυγα, την Kensington Wing.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι έγκυος και το Παλάτι πήρε εκδίκηση από τους Sussexes (photos)

Η ανακοίνωση του Buckingham για τη γέννηση της κόρης της Βεατρίκης

«Η βασιλική υψηλότητα Πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο κ. Edoardo Mapelli Mozzi είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ασφαλή άφιξη της κόρης τους το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στις 23.42, στο Chelsea & Westminster Hospital του Λονδίνου.

Το μωρό ζυγίζει 2.812γρ. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες του νέου μωρού έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα. Η οικογένεια θα ήθελε να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την υπέροχη φροντίδα τους.

Η Βασιλική Υψηλότητα και το παιδί της πάνε καλά και το ζευγάρι ανυπομονεί να παρουσιάσει την κόρη του στον μεγάλο αδελφό της Christopher Woolf», έγραφε το post της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.


https://www.instagram.com/p/CUC0IMOMaNM

Η απόδειξη πως η Βεατρίκη θα γεννούσε σύντομα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η εφημερίδα Express και ο royal editor Robert Jobson ανέφεραν πως η 33χρονη πριγκίπισσα βρίσκόταν ήδη σε νοσοκομείο της Βρετανίας με τη γέννηση του 12ου δισέγγονου της βασίλισσας Ελισάβετ να είναι προ των πυλών.

Ο royal ειδικός της εφημερίδας Australia’s Sunrise χαρακτήρισε την γέννηση του πρώτου μωρού της Βεατρίκης επικείμενη με ένα tweet που έκανε το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021, όταν και έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Andrew έφυγε εσπευσμένα από το Balmoral, προκειμένου να συναντήσει την εγκυμονούσα κόρη του.

Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα Βεατρίκη: Ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί

Τελικά η Βεατρίκη είχε ήδη γεννήσει όταν έγινε αυτό το tweet όμως κανείς δεν το γνώριζε ακόμη.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης από τη βασιλική οικογένεια.

Στις 19 Μαΐου 2021 ανήμερα της 3ης επετείου των Harry-Meghan και έναν χρόνο σχεδόν από τον μυστικό γάμο της Βεατρίκης, η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε με ένα post την εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο κύριος Edoardo Mapelli Mozzi είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως περιμένουν το μωρό τους μέσα στο φθινόπωρο. Η βασίλισσα ενημερώθηκε όπως και οι δύο οικογένειες και είναι ενθουσιασμένοι με τα ευχάριστα νέα», έγραφε το post.

beatriki edoardo gamos

O τίτλος που θα έχει η κόρη της Βεατρίκης

Το μωρό, του οποίου το όνομα δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, είναι το δεύτερο εγγόνι του πρίγκιπα Andrew και της Sarah Ferguson και το 12ο δισέγγονο της βασίλισσας μετά την άφιξη του δεύτερου παιδιού του πρίγκιπα Harry και της Meghan, Lilibet, το καλοκαίρι.

Το κοριτσάκι της Βεατρίκης είναι το 11ο στη σειρά για τον θρόνο, αλλά παρόλο που η μητέρα της είναι πριγκίπισσα, δεν θα έχει βασιλικό τίτλο. Μόνο τα εγγόνια του μονάρχη μέσω της ανδρικής γραμμής δικαιούνται αυτόματα τον τίτλο του HRH.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι απλώς δεσποινίς Mapelli Mozzi. Η βασίλισσα θα μπορούσε να χαρίσει έναν τίτλο στο δισέγγονο της, αν το επιθυμούσε, αλλά είναι απίθανο να ζητηθεί.

Ωστόσο σύμφωνα με το Cosmopolitan Βρετανίας, ο τίτλος του μωρού θα έρθει από τη μεριά του γαμπρού. Ο Edoardo είναι κόμης οπότε αν είχε αποκτήσει αγόρι θα λάμβανε τον τίτλο του κόμη, στην προκειμένη που απέκτησε κοριτσάκι θα έχει τον τίτλο nobile donna.

Ο Edoardo είναι και ο μοναδικός άντρας απόγονος της οικογένειάς του οπότε η σύζυγός του γίνεται κοντέσα αυτόματα και τα παιδιά του φέρουν τον δικό τους τίτλο. Ο Edoardo επίσης έχει έναν γιο από τον πρώτο του γάμο, τον Christopher Woolf.



Οι πρώτες δηλώσεις της Βεατρίκης

Σε ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Βεατρίκη έγραψε: «Τόσο χαρούμενη που μοιράζομαι τα νέα για τον ασφαλή ερχομό της κόρης μας, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στο Chelsea & Westminster Νοσοκομείο του Λονδίνου. Ευχαριστώ την ομάδα της μαίας και όλους στο νοσοκομείο για την υπέροχη φροντίδα τους».