10 φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ όρισε την πραγματική ουσία της ζωής μέσα από τα λόγια της

Νατάσσα Σχοινά
10 φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ όρισε την πραγματική ουσία της ζωής μέσα από τα λόγια της

Αυτές τις ημέρες που αναζητάς έμπνευση για τα πλάνα της νέας χρονιάς, θα βρεις 10 λόγους να αγαπήσεις τη βασίλισσα Ελισάβετ λίγο περισσότερο. Μπορεί να έχουν ακουστεί πολλά για τον χαρακτήρα της, αλλά η Ελισάβετ έχει πει μερικά από τα πιο εμπνευσμένα λόγια.

Πολλά έχουν ακουστεί ανά διαστήματα για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Από ίντριγκες και ενδοπαλατιακές αποφάσεις μέχρι την καθημερινότητά της ως σύζυγο και μητέρα. Ο κόσμος φαίνεται πως με κάποιον τρόπο έλκεται από τα νέα της βασιλικής οικογένειας σαν ένα άλλο ριάλιτι απλώς με γαλάζιο αίμα.

Οι φήμες θέλουν τη βασίλισσα να είναι ένας ιδιαίτερα αυστηρός άνθρωπος, όταν κλείνουν οι πόρτες του παλατιού, που θέλει να ορίζει στα παιδιά και στα εγγόνια της ακριβώς τι θέλει να κάνουν και πώς. Σε περίπτωση, μάλιστα, που κάποιος παρεκκλίνει, έχει ήδη στο μυαλό της με ποιον τρόπο να τον τιμωρήσει άμεσα ή έμμεσα.



Όλα αυτά, ωστόσο, παραμένουν φημολογίες. Πέρα από περιπτώσεις, όπως η πριγκίπισσα Diana που έριξε ανοιχτά τα βέλη της στο παλάτι άρα και στη βασίλισσα για αυτά που περνούσε, στο πρόσφατο παρελθόν, η Meghan Markle δε δίστασε να πει ότι το περιβάλλον του παλατιού την έφτασε σε σημείο να θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της.



Όσον αφορά στη σχέση της με τα παιδιά της, πηγές αναφέρονται σε «περίπλοκες» σχέσεις αλλά και σε ψυχρό μητρικό ρόλο από πλευράς της.

Το έμβλημα για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας αποκαλύφθηκε- Το σχεδίασε ένας 19χρονος

queen elizabeth quotes12

Σε προσωπικό επίπεδο, σίγουρα δεν μπορεί το κοινό να γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει, όμως, πολλές φορές η Ελισάβετ έχει μιλήσει δημόσια. Εκτός από τα καθαρά επαγγελματικά και φιλανθρωπικά σημεία του λόγου της, η κόρη του δούκα και της δούκισσας του York έχει αφήσει παρακαταθήκη πολλές ατάκες που ορίζουν το πραγματικό νόημα της ζωής.

Λόγια βαθιά, αληθινά, που σε κάνουν να βλέπεις πιο απλά αυτά που μοιάζουν περίπλοκα και σου δίνουν έμπνευση να συνεχίσεις.

queen elizabeth quotes10

Συνέχισε παρακάτω για να διαβάσεις μερικά από αυτά που έχει κατά καιρούς πει και θα σε εμπνεύσουν: