Η πριγκίπισσα Mako έσπασε τα πρωτόκολλα και παντρεύτηκε τον δικό της «πρίγκιπα»! Έτσι γνωρίστηκαν

Η πριγκίπισσα Mako έσπασε τα πρωτόκολλα και παντρεύτηκε τον δικό της «πρίγκιπα»! Έτσι γνωρίστηκαν

Η «Γιαπωνέζα Meghan Markle» επιτέλους παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Η πριγκίπισσα Mako και ο Kei Komuro παντρεύτηκαν σήμερα 26 Οκτωβρίου υπό τον Ιαπωνικό νόμο. Η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Fumihito και της πριγκίπισσας Kiko, ανιψιά του Αυτοκράτορα Naruhito και μεγαλύτερη εγγονή του Αυτοκράτορα Akihito και της Αυτοκράτειρας Emerita Michiko, με τον γάμο της έζησε το δικό της παραμύθι.

Ακριβώς επειδή ο 30χρονος Komuro δεν είναι μέλος βασιλικής οικογένειας, η Mako έπρεπε να απαρνηθεί τους βασιλικούς της τίτλους. Σύμφωνα με τους νόμους της Ιαπωνίας, οι γυναίκες απαγορεύεται να ανέβουν στον θρόνο των Χρυσάνθεμων και τους αναγκάζουν να παραιτηθούν από τους τίτλους τους αν πρόκειται να παντρευτούν κοινούς πολίτες.



Πριγκίπισσα Mako: Η Γιαπωνέζα Meghan Markle όρισε ημερομηνία γάμου (photos)

Αυτό, όμως, δεν ήταν κάτι που εμπόδισε τη Mako. H 30χρονη πριγκίπισσα που είναι αρραβωνιασμένη με τον Komuro από το 2017 σόκαρε την κοινή γνώμη της Ιαπωνίας, αφού στη χώρα η παράδοση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τη συμπεριφορά που αναμένεται από τα μέλη των royals.



Πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι

Η πριγκίπισσα Mako στην αρχή ακολουθούσε τα βασιλικά πρωτόκολλα και φοίτησε στο σχολείο Gakushuin. Αντί, όμως, να συνεχίσει τις σπουδές της εκεί, επέλεξε να παρακολουθήσει το International Christian University στο Τόκιο. Σε αυτό ήταν που συνάντησε τον Komuro κατά τη διάρκεια ενός meeting των φοιτητών που σχεδίαζαν ταξίδι στο εξωτερικό το 2012.

Ο Komuro ήταν ένα παιδί που μεγάλωσε με όχι ιδιαίτερες ανέσεις μεγαλωμένος από μία single mother και δούλευε στο Τόκιο στον τουριστικό τομέα για να βγάλει μερικά χρήματα.

princess mako kei komuro wedding5 copy

Στην πορεία της, η Mako φοίτησε για έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου αλλά και πέρασε χρονικό διάστημα στο Δουβλίνο, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της στις τέχνες και στον πολιτισμό, ενώ αργότερα πήρε και το Master της στον τομέα του Art Museum από το Πανεπιστήμιο του Leicester.

Τι γίνεται με τη διαδοχή

Με την εξέλιξη των πραγμάτων και δεδομένου ότι δεν ανεβαίνουν γυναίκες στον θρόνο, ούτε η μικρότερη αδερφή της Mako, η 26χρονη Kako, θα ανέβει στον θρόνο. Αυτό σημαίνει ότι, όταν προκύψει θέματα διαδοχής, αυτή πηγαίνει στον νεότερο αδερφό τους, τον 15χρονο πρίγκιπα Hisahito.