Ούτε ο Φίλιππος, ούτε η μητέρα της Ελισάβετ! Αυτό είναι το μακροβιότερο royal μέλος

Νατάσσα Σχοινά
Ούτε ο Φίλιππος, ούτε η μητέρα της Ελισάβετ! Αυτό είναι το μακροβιότερο royal μέλος

Η λίστα με τα μακροβιότερα μέλη περιλαμβάνει πολλούς που έφτασαν κοντά στα 100 χρόνια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ανησυχήσει το κοινό της τελευταίες εβδομάδες. Η υγεία της φαίνεται να μην είναι και στα καλύτερά της και, άσχετα με τα πιο καθησυχαστικά σχόλια του παλατιού -που συνήθως πάντα έτσι είναι για να μη θορυβηθεί το κοινό-, η βασίλισσα συνεχίζει να ακυρώνει τις προγραμματισμένες επισκέψεις που έχει στο πρόγραμμά της.

Ο «συναγερμός» πρώτα άρχισε με την ακύρωση του ταξιδιού της στη Βόρειο Ιρλανδία μετά από σύσταση των γιατρών για ξεκούραση στο κάστρο του Windsor. Έπειτα και παρά τους καθησυχασμούς από το παλάτι, ακυρώθηκε και το ταξίδι στη Γλασκώβη όπου θα μετέβαινε για την έναρξη της διάσκεψης για το κλίμα COP26.



Το κοινό, λοιπόν, δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει παρά μόνο μία γενική εικόνα περί κούρασης. Όπως και ‘χει το θέμα, η βασίλισσα διανύει το 95ο έτος της ηλικίας της, οπότε σαφώς και δεν είναι τόσο εύκολο όπως παλιά να τηρεί κατά γράμμα ένα τόσο γεμάτο πρόγραμμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε το βράδυ στο νοσοκομείο: Έντονη ανησυχία για την υγεία της

Η Ελισάβετ, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, είναι η μακροβιότερη άρχουσα μονάρχης στη Βρετανική ιστορία, όμως, άλλο royal μέλος είναι αυτό που κατέχει την πρωτιά του μακροβιότερου μέλους βασιλικής οικογένειας. Όχι, δεν είναι ο πρίγκιπας Φίλιππος, που απεβίωσε λίγο πριν κλείσει τα 100 του χρόνια, ούτε και η μητέρα της Ελισάβετ, που πέθανε στα 101 της χρόνια.

makroviotero melos vasilikis oikogeneias4

… Η πριγκίπισσα Αλίκη!

Η πριγκίπισσα Αλίκη ήταν 102 ετών και 309 ημερών, όταν πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2004. Η Αλίκη γεννήθηκε ως Lady Alice Christabel Montagu Douglas Scott, κόρη του Έβδομου δούκα του Buccleuch και της Lady Margaret Bridgeman και έπειτα έγινε σύζυγος του πρίγκιπα Ερρίκου, δούκα του Gloucester.

makroviotero melos vasilikis oikogeneias

Μέσω του γάμου τους το 1935, έγινε δούκισσα του Gloucester, πριγκίπισσα, κουνιάδα του Εδουάρδου VIII και του Γεωργίου VI, κάτι που αυτομάτως την έκανε θεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

H πριγκίπισσα Αλίκη του Gloucester πέθανε στον ύπνο της μέσα στο παλάτι του Kensington.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις περισσότερα ονόματα στη λίστα με τα μακροβιότερα μέλη βασιλικής οικογένειας.