Γιατί τα Barbados έδιωξαν την Ελισάβετ και ανέβασαν στον θρόνο τη Rihanna - Τι λέει ο Κάρολος

Γιατί τα Barbados έδιωξαν την Ελισάβετ και ανέβασαν στον θρόνο τη Rihanna - Τι λέει ο Κάρολος

Τα Barbados είναι πια ανεξάρτητα από την Αγγλία και έχουν και νέα Εθνική Ηρωίδα.

Μπροστά ο πρίγκιπας Κάρολος και πίσω η Rihanna ήταν το θέαμα που αντίκρυσε το κοινό σήμερα όπως μεταδόθηκε από το Bridgetown. Τα Barbados είναι πια ανεξάρτητα μετά από 400 χρόνια υπό την αρχηγεία του βασιλικού θρόνου της Αγγλίας. Με τελετή που οργανώθηκε με χορούς και τραγούδια, το νησί της Καραϊβικής πέρασε από συνταγματική μοναρχία σε κοινοβουλευτική δημοκρατία με εκλεγμένη πρόεδρο -Sandra Mason- ως αρχηγό του κράτους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν εμφανίστηκε στην τελετή (σ.σ. Κάτι που δε μοιάζει και τόσο παράλογο, όταν έχει ακυρώσει λόγω αδιαθεσίες άλλες εξαιρετικά σημαντικές στιγμές για εκείνη από το πρόγραμμά της), όμως, ο Κάρολος έδωσε το παρών και στη θέση που άλλοτε βρισκόταν η μητέρα του, τώρα εμφανίστηκε η Rihanna σαν μία νέα «βασίλισσα» των Barbados.

Ούτε ο Κάρολος, ούτε η κόντρα με την Kate: Η αιτία του Megxit ήταν η βασίλισσα

Η Rihanna - Εθνική Ηρωίδα των Barbados

https://www.instagram.com/p/CW40KiSgVlk

«Η σούπερ σταρ από τα Barbados Robyn Rihanna Fenty θα είναι η νέα Εθνική Ηρωίδα των Barbados! Η πρωθυπουργός Mia Amor Mottley ανακοίνωσε ότι το παγκόσμιο ίνδαλμα Robyn Rihanna Fenty θα λάβει την τιμή της Εθνικής Ηρωίδας των Barbados», έγραψε το Visit Barbados.

https://www.instagram.com/p/CW4-AmbLN2l

Η Rihanna, λοιπόν, έλαβε τη θέση της και με εμφανή την αυτοπεποίθησή της στην πατρίδα της παρακολούθησε την τελετή για την ορκωμοσία της Sandra Mason.

Οι αντιδράσεις για την ανεξαρτητοποίηση των Barbados

«Τελεία στη σελίδα της αποικιοκρατίας. Μερικοί έχουν μεγαλώσει ανόητοι κάτω από τη Union Jack (η εθνική σημαία της Αγγλίας), χαμένοι στο κάστρο του δέρματός τους», είπε ένας ποιητής από τα Barbados, ο Winston Farrell. «Έχει να κάνει με εμάς που ξεσηκωνόμαστε από τα καλάμια και παίρνουμε πίσω την ιστορία μας»



«Αυτή είναι μία περισσότερο συναισθηματική, ιστορική και συμβολική απόφαση παρά πρακτική», είπε η Lucia Newman του Al Jazeera της Λατινικής Αμερικής.

«Είμαι ευτυχισμένος. Έχουμε τη χώρα μας με κανένα βασιλιά και καμία βασίλισσα από την Αγγλία», δήλωσε ένας 60χρονος πωλητής πορτοκαλιών στο Reuters.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είπε ανάμεσα στα άλλα:

«Από τις πιο σκοτεινές μέρες του παρελθόντος μας και τη φρικτή θηριωδία της σκλαβιάς, που λερώνει για πάντα τις ιστορίες μας, οι άνθρωποι αυτού του νησιού χάραξαν το δρόμο τους με εξαιρετικό σθένος. Η χειραφέτηση, η αυτοδιοίκηση και η ανεξαρτησία ήταν οι δείκτες σας. Η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η αυτοδιάθεση ήταν οι οδηγοί σας»

https://www.instagram.com/p/CW4Tk9jgFz3

Το fun fact της υπόθεσης είναι ότι κάποια στιγμή τον πήρε λίγο ο ύπνος...



Η τελευταία χώρα που είχε αποκηρύξει το Στέμμα ήταν ο Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό το 1992.

Συνέχισε παρακάτω για περισσότερες φωτογραφίες από την τελετή στα Barbados.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του πρίγκιπα Καρόλου λίγο πριν τελειώσει το 2021

Ούτε ο Κάρολος, ούτε η κόντρα με την Kate: Η αιτία του Megxit ήταν η βασίλισσα

Μήπως το BBC τρολάρει και τον πρίγκιπα Harry; To Megxit έγινε Sussexit στο νέο ντοκιμαντέρ