Μήπως το BBC τρολάρει και τον πρίγκιπα Harry; To Megxit έγινε Sussexit στο νέο ντοκιμαντέρ

Πατούλια Κατερίνα
Μήπως το BBC τρολάρει και τον πρίγκιπα Harry; To Megxit έγινε Sussexit στο νέο ντοκιμαντέρ

To BBC αποφάσισε να αλλάξει τη λέξη Megxit και να την αντικαταστήσει με τον όρο Sussexit.

Έχουν περάσει δύο χρόνια περίπου από τη στιγμή που ο πρίγκιπας Harry, η Meghan Markle και ο έξι μηνών Archie έφυγαν για τη Γιορτή των Ευχαριστιών και για τα Χριστούγεννα του 2018 για τον Καναδά, απόφαση που ακολουθήθηκε από το Megxit, την ανακοίνωση των Sussexes να παραιτηθούν από τα royal καθήκοντά τους και το τσουνάμι που ακολούθησε με τις διαπραγματεύσεις με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Οι Sussexes διατήρησαν τους τίτλους τους αλλά έχασαν όλα τα υπόλοιπα προνόμιά τους. Ο όρος Megxit που ήταν ένας από τους πλέον δημοφιλείς για το 2019, είναι ένας όρος που ο ίδιος ο πρίγκιπας Harry κατακεραύνωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Μισογύνικος ο όρος Megxit

Ο Harry συμμετείχε στο εικονικό συνέδριο του περιοδικού Wired με τίτλο RE:WIRED συμμετέχοντας στη συζήτηση του πάνελ "Internet Lie Machine" μαζί με τη Renée DiResta του Stanford Internet Observatory και τον Rashad Robinson του Color of Change.



meghan markle meta tin genna in love 2

Ξέσπασε ο πρίγκιπας Harry για τη λέξη Megxit: «Όλα ξεκίνησαν από ένα troll»

Ο Harry μίλησε για την παραπληροφόρηση που ξεκινά στα social media αλλά γιγαντώνεται όταν τα παραδοσιακά μίντια υιοθετούν τα ψέματα που γράφονται στα social και κάπου εκεί ήρθαν οι κεραυνοί κατά του όρου Megix:

«Πάνω από το 70% των ψεμάτων που γράφονται για τη σύζυγό μου, προέρχεται από 50 λογαριασμούς, οι οποίοι αλληλεπιδρούν με Βρετανούς δημοσιογράφους που θεωρούν τα ψέματα αυτά ως αλήθεια. Ο όρος "Megxit" ήταν ή είναι ένας μισογυνιστικός όρος που δημιουργήθηκε από ένα τρολ, ενισχύθηκε από τους παγκόσμιους ανταποκριτές και γιγαντώθηκε όταν υιοθετήθηκε στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Αλλά ξεκίνησε με ένα τρολ.

Το ένιωσα προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια και τώρα το παρακολουθώ να συμβαίνει παγκοσμίως επηρεάζοντας τους πάντες, όχι μόνο την Αμερική, κυριολεκτικά όλους σε όλον τον κόσμο. Έμαθα από πολύ νωρίς ότι τα κίνητρα των μίντια δεν ευθυγραμμίζονται απαραίτητα με τα κίνητρα της αλήθειας», τόνισε ο Harry παραθέτοντας στη συνέχεια ακριβή στατιστικά για τα ψέματα και τους λογαριασμούς που τα διαχέουν.

Το BBC έλαβε δράση για να ικανοποιήσει τον Harry

Αυτό το πρόβλημα του Harry για το Megxit, αποφάσισε να αλλάξει το BBC, λίγο πριν την προβολή του δεύτερου μέρους του ντοκιμαντέρ Princes and the Press.

To πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ του BBC, με τίτλο The Princes and the Press, δηλαδή Οι πρίγκιπες και ο Τύπος, προβλήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021, παρά την κατακραυγή και την καταδίκη τόσο από το Buckingham, από το Clarence House αλλά και από το σπίτι των Cambridges.



Στη μία ώρα προβολής του πρώτου μέρους, μελετήθηκε η σχέση ανάμεσα στον William και τον Harry, από το 2012 ως το 2018, με το Παλάτι να κατηγορεί το BBC πως έδωσε αξιοπιστία σε «υπερβολικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς» σχετικά με τη βασιλική οικογένεια.

Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σήμερα και σε αυτό θα μελετηθεί η σχέση του William με τον Harry από το 2018 ως σήμερα, με τον royal γάμο με την Meghan Markle, τον ερχομό του Archie και το Megxit.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν του BBC να κατευνάσει τον Harry, αποφασίστηκε ο όρος Megxit στο ντοκιμαντέρ να αντικατασταθεί με τον όρο Sussexit.

Ακούγεται σαν τρολάρισμα κατά του πρίγκιπα, ο οποίος δεν έχει ακόμα αντιδράσει σε όσα έχουν ειπωθεί στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ αλλά σίγουρα το δεύτερο είναι εκείνο που θα κάψει την βασιλική οικογένεια.

Το BBC προσέγγισε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Clarence House και το Kensington Palace για ένα σχόλιο σχετικά με το ντοκιμαντέρ κι εκεί είχε έρθει η πρώτη πικρόχολη αντίδραση από τους royals:

«Ένας ελεύθερος, υπεύθυνος και ανοιχτός Τύπος είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή δημοκρατία. Ωστόσο, πολύ συχνά υπερβολικοί και αβάσιμοι ισχυρισμοί από ανώνυμες πηγές παρουσιάζονται ως γεγονότα και είναι απογοητευτικό όταν οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του BBC, τους δίνει αξιοπιστία», τόνιζε το Παλάτι με την πιθανότητα μποϊκοτάζ από μεριάς της βασίλισσας να είναι πιθανή, ακόμα και στο μήνυμα των Χριστουγέννων που απευθύνει πάντα η 95χρονη μονάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

The Princes and The Press: Η αποκάλυψη για την πλεκτάνη κατά του Harry με τηλεφωνικές υποκλοπές

Από εδώ ξεκίνησαν όλα! Αυτή ήταν η αφορμή για τη ρήξη στη σχέση Harry και William

Μην αγγίζετε τον Harry και τον William! Συναγερμός στο παλάτι για το ντοκιμαντέρ του BBC