Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι στέλνει μήνυμα στον William και την Kate στο Twitter

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι στέλνει μήνυμα στον William και την Kate στο Twitter

Εν μέσω πυρών και με τις ρωσικές μονάδες του στρατού ένα βήμα έξω από το Κίεβο, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, μετά την ομιλία του σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, έγραψε ένα μήνυμα στον πρίγκιπα William και την Kate. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλοντομίρ Ζελένσκι, κάνει σήμερα την ύστατη προσπάθεια για διεθνή βοήθεια για να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην χώρα του. Μετά την συγκινητική του ομιλία σήμερα το μεσημέρι στο Ευρωκοινοβούλιο, σειρά είχαν κάποια μηνύματα που έστειλε μέσω social media σε διεθνείς προσωπικότητες οι οποίες στάθηκαν στο πλευρό του. Τι έγραψε λοιπόν στον William και την Kate;


https://www.instagram.com/p/Cacg17HNKRr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πριν από λίγες ημέρες το πριγκηπικό ζεύγος της Βρετανίας, είχε κάνει ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram λέγοντας ότι στέκονται κοντά στον Ουκρανικό λαό και μίλησαν προσωπικά για το ζεύγος Ζελένσκι και το μέλλον που ονειρεύονταν για τη χώρα τους, λέγοντας: «Σήμερα στεκόμαστε δίπλα από τον Πρόεδρο και τον Ουκρανικό λαό που πολεμούν γενναία για αυτό το μέλλον». Και σήμερα, σε μία πολύ δύσκολη και κομβική μέρα για την Ουκρανία, ο πρόεδρος Βλοντομίρ Ζελένσκι ένιωσε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει με ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

zelensky william

Kαι όπως έγραψε: «Η Ολένα και εγώ είμαστε ευγνώμονες για τον δούκα και την δούκισσα του Cambridge που σε μία τόσο κομβική στιγμή που η Ουκρανία αντιμετωπίζει με μεγάλο κουράγιο την ρωσική εισβολή, στάθηκαν στο πλευρό της χώρας μας υπερασπιζόμενοι τους γενναίους πολίτες μας. Το καλό θα θριαμβεύσει».


https://www.instagram.com/p/CGCsDLtHl5g/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα δύο ζευγάρια συναντήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος με τη σύζύγό του βρέθηκαν στο Λονδίνο για επίσημη επίσκεψη. Εκτός από τις συναντήσεις που είχε ο Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, συναντήθηκε και με τον William με την Kate, οι οποίοι εκπροσώπησαν την βασίλισσα Ελισάβετ. Οι 4 τους σε επίσημο αλλά και σε ανεπίσημο πεδίο, κράτησαν επαφές μεταξύ τους, για αυτό και το ιδιαίτερο μήνυμά από το πριγκηπικό ζεύγος, το δεύτερο 24ωρο της εισβολής στην Ουκρανία. 'Ηταν άλλωστε και οι πρώτοι από την βασιλική οικογένεια που έκαναν δήλωση για το θέμα που συγκλονίζει την Ευρώπη. Ο πρίγκηπας Κάρολος ακολούθησε αργότερα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολένα Ζελένσκα: Η δημοφιλής πρώτη κυρία της Ουκρανίας είναι και στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Πώς μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις τον ουκρανικό λαό που σε χρειάζεται

O Ryan Reynolds και η Βlake Lively δίνουν πολύτιμη βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες