Οι στιγμές που η Ελισάβετ ξεχνούσε ότι είναι βασίλισσα υπήρξαν απολαυστικές

Κατερίνα Μπούσιου
Οι στιγμές που η Ελισάβετ ξεχνούσε ότι είναι βασίλισσα υπήρξαν απολαυστικές

Εκτός πρωτοκόλλου δεν είχε καμία σχέση με το λεγόμενο βρετανικό φλεγματικό χιούμορ και ήταν πιο προοδευτική από όσο ορισμένοι πίστευαν λόγω του ρόλου της. 

Υπήρξε η διασημότερη γυναίκα του αιώνα μας, η βασίλισσα Ελισάβετ και όχι μόνο στην ιστορία της χώρας της, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η φυσιογνωμία της, το έργο και τα επιτεύγματα της, το ρεκόρ παραμονής στο θρόνο το οποίο δύσκολα θα τον ξανασυναντήσουμε ιστορικά, την καθιστούν μοναδική. Αυτά ήταν τα δημόσια χαρακτηριστικά της που πάντα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Υπήρχαν όμως και τα ιδιωτικά της στοιχεία που την καθιστούσαν ιδιαίτερη ως γυναίκα και ως προσωπικότητα. Αυτή η άγνωστη σε πολλούς Ελισάβετ ήταν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Μπριόζα, με ωραίο χιούμορ και ιδιαίτερα εκφραστική στις κινήσεις.

Η Ελισάβετ επωμίστηκε τις ευθύνες του ρόλου της από πολύ μικρή ηλικία, ενώ τα παιδικά της χρόνια ήταν πάντα στη σκιά των «πρέπει» και του πρωτοκόλλου ως κόρη βασιλιά αρχικά. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος την σκληραγώγησε αρκετά και την ουσία μετά την πρώτη δεκαετία του γάμου της και την ανάληψη των καθηκόντων της, άρχισε να δείχνει προς τα έξω τις λιγότερο official πλευρές της και ένα απίστευτο χιούμορ το οποίο το ήξεραν μόνο οι οικείοι της.

Από τη Meghan μέχρι τη Ζωζώ, τα σχόλια στο Twitter για τον θάνατο της Ελισάβετ δε «συγχωρούν»

Για πολλά χρόνια δεν θεωρούσε και εκείνη σωστό στο να δείχνει προς τα έξω, πως της άρεσαν τα γλέντια, πως χόρευε καταπληκτικά τους σκοτσέζικους χορούς στο κάστρο Balmoral, πως λάτρευε τα καλά ανέκδοτα και της άρεσε να κάνει απίστευτες πλάκες σε φίλους και γνωστούς. Η «έξω καρδιά» βασίλισσα έχει ωστόσο καταγραφεί σε μερικά στιγμιότυπα, είτε σε επίσημες εκδηλώσεις, είτε ακόμη και όταν πήγαινε ως φανατική θεατής στις ιπποδρομίες του 'Ασκοτ ή σε κάποια σπάνια home video την εποχή που τα παιδιά της ήταν μικρά σε ηλικία και έτρεχαν στα δωμάτια και στους κήπους του παλατιού.

Το χιούμορ της πάντως από ότι φαίνεται έχει κληροδοτηθεί στον μεγαλύτερο γιο της Κάρολο, ο οποίος αρκετές φορές είχε σπάει το πρωτόκολλο, ειδικά όταν έκανε την προσφώνησή ως.. mummy (μανούλα δηλαδή) στους εορτασμούς του διαμαντένιου Ιωβηλαίου της.

Οι πιο funny στιγμές της Ελισάβετ

Δεν έχουν αποτυπωθεί μόνο στα video οι αστείες ή θα λέγαμε οι πιο ενδιαφέρουσες πλευρές της, αλλά και από τις διηγήσεις συνεργατών της ή διάσημων που είχε συναντήσει. Σε μία από αυτές τις συναντήσεις βρέθηκε ενώπιον του Eric Clapton και τον ρώτησε αν παίζει για χρόνια κιθάρα και άρχισε να του λέει και σχετικά ανέκδοτα για να σπάσει τον πάγο.

BRITAIN POLAND

(AP Photo/Dave Caulkin, pool)

'Αλλωστε οι περισσότεροι όταν βρίσκονταν απέναντί της, είχαν το φόβο μήπως έκαναν κάτι λάθος με μία κίνηση ή με μία φράση τους. Κάποια στιγμή μάλιστα την είχαν ρωτήσει για ποιο λόγο επιλέγει να φορά τόσο έντονα χρώματα στις εμφανίσεις της. Και είχε αφοπλιστικά απαντήσει πως: «Αν φορούσα μπεζ κανείς δεν θα με ξεχώριζε». Κάποια στιγμή ένας κάτοικος της Σκωτίας που την είχε πετύχει να οδηγεί το Land Rover, χωρίς να φαίνονται οι σωματοφύλακές, της είχε πεί ότι έμοιαζε με την βασίλισσα. Εκείνη προφανώς για να μην τον απογοητεύσει με την γκάφα του, απάντησε «πόσο κολακευτικό».

https://www.instagram.com/p/CZmPh_vpa2Q

Και εκτός από τις αστείες στιγμές, υπήρξαν και εκείνες οι οποίες την έδειχναν να ξεφεύγει από τα συμβατικά και πολύ συντηρητικά όρια του ρόλου της. 'Οπως για παράδειγμα το 2018 όταν παρακολούθησε την εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο και κάθισε δίπλα από την Αnn Wintour, την διευθύντρια της Vogue.

'Η όπως όταν έκανε εκείνη την περίφημη φωτογράφηση με την διάσημη φωτογράφο Annie Leibovitz για το Vanity Fair. Εκεί ενώ αρχικά έκανε πλάκα ακόμη και με τους βοηθούς της φωτογράφου, κάποια στιγμή θύμωσε για την ταλαιπωρία να τρέχει με τον βασιλικό μανδύα από δωμάτιο σε δωμάτιο ή να αλλάζει διαρκώς για να είναι λιγότερο βαριά ντυμένη, για να είναι καλύτερη η λήψη.

Eκείνος που φαίνεται να κληρονόμησε το μπριο της είναι ο εγγονός της Harry. Το video με το ζεύγος Obama, για τους αγώνες των βετεράνων πολέμου ήταν επικό και μας έδειξε πως ήταν πραγματικά η Ελισάβετ όταν ήταν μαζί με τα μέλη της οικογένειας. Το κυριότερο, ποτέ δεν δείλιασε να τσαλακωθεί γιατί ήταν άριστη στην διαχείριση της δημόσιας εικόνας της.

Εκτός από το περίφημο video της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου με τον James Bond (ο 007 για πρώτη φορά κυριολεκτικά στην υπηρεσία της βασίλισσας), η βασίλισσα είχε κάνει και μία είδους διαφήμιση με τον αρκούδο Paddington πίνοντας τσάι και βγάζοντας από την τσάντα της ένα...τόστ. Η Ελισάβετ τελικά ήταν one of a kind σε όλα της.