Από τη Meghan μέχρι τη Ζωζώ, τα σχόλια στο Twitter για τον θάνατο της Ελισάβετ δε «συγχωρούν»

Νατάσσα Σχοινά
Από τη Meghan μέχρι τη Ζωζώ, τα σχόλια στο Twitter για τον θάνατο της Ελισάβετ δε «συγχωρούν»

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο Royal Ascot το 2018

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έφυγε από τη ζωή και το Twitter αντέδρασε με αστεία memes.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε στην ιστορία χτες το απόγευμα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, και οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες σε όλον τον πλανήτη. Αρχικά, ηγέτες και διάσημες προσωπικότητες έστειλαν το δικό τους μήνυμα και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια, με την πρωθυπουργό, Liz Truss, να μιλάει για την προσωπική έμπνευση που αποτέλεσε η μονάρχης για την ίδια αλλά και να αποκαλεί την Ελισάβετ «το πνεύμα της Μεγάλης Βρετανίας».

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τα νέα που ακούσαμε από το Balmoral. Ο θάνατος της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας σόκαραν το έθνος και τον κόσμο. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν η πέτρα πάνω στην οποία χτίστηκε η μοντέρνα Βρετανία. Η χώρα μας αναπτύχθηκε και άνθισε υπό τη βασιλεία της. Η Βρετανία είναι η σπουδαία χώρα που είναι σήμερα χάρη σε εκείνη», είπε ανάμεσα στα άλλα η Truss στο μήνυμα που εξέδωσε λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' ήταν το πνεύμα της Μ. Βρετανίας» - Το μήνυμα της πρωθυπουργού Liz Truss

Τα αστεία tweets για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Όμως, αυτή δεν ήταν η αντίδραση από όλον τον κόσμο.

Κάποιοι, στο άκουσμα των νέων του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, απέκτησαν ανανεωμένη έμπνευση για αστεία σχόλια. Η ηλικία της βασίλισσας που βρισκόταν «στο άνθος της», η Ζωζώ Σαπουντζάκη που τη «νίκησε», η Meghan Markle που πανηγυρίζει με κάθε πιθανό τρόπο και παρομοιάζεται με την Κορίνα από τα Εγκλήματα, καθώς και ο άνεργος -βασιλιάς πλέον- Κάρολος που ξαφνικά βρήκε δουλειά στα 73 του, βρέθηκαν στο επίκεντρο των σχολίων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Twitter είχε ασχολία χτες το βράδυ και το #Ελισαβετ έγινε πρώτο trend, ακολουθούμενο από το #QueenElizabeth, ενώ στην 8η θέση βρίσκεται τώρα και η Ζωζώ Σαμπουτζάκη.