Ταξίδι με διαδηλώσεις για William και Kate αλλά και βουτιές δίπλα σε καρχαρίες στην Τζαμάικα

Κατερίνα Μπούσιου
Ταξίδι με διαδηλώσεις για William και Kate αλλά και βουτιές δίπλα σε καρχαρίες στην Τζαμάικα

Πήγαν στη γειτονιά του Bob Marley και τραγούδησαν με τους ντόπιους, αλλά το ταξίδι τους δεν ήταν αναψυχής όπως λένε οι δημοσιογράφοι, αλλά είχε βαθύτερο πολιτικό σκοπό. 

Ενώ το dress code το οποίο έχει επιλέξει η δούκισσα Kate σε αυτή την περιοδεία τους στην Καραϊβική έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, το πριγκιπικό ζεύγος κατά την άφιξη του στην Τζαμάικα δεν συνάντησε και τόσο θερμό κλίμα. Ανάμεσα σε τοπικές γιορτές, περιπλανήσεις στην άγρια ζούγκλα, φωτογραφήσεις με τους locals από όλες τις φυλές και το γενικώς ευχάριστο κλίμα, είχαμε και κάποιες διαδηλώσεις από πολιτικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Το θέμα όμως έχει πιο σοβαρές διαστάσεις από ότι αρχικά φαινόταν. Πάντως η δούκισσα του Cambridge, Κate, κατά την άφιξη της στη χώρα προτίμησε ένα κίτρινο φόρεμα, καθώς το κίτρινο είναι ένα από τα 2 χρώματα της σημαίας της.



Από τις καταδύσεις στις διαδηλώσεις

Φέτος η Τζαμάικα που είναι μέλος της βρετανικής κοινοπολιτείας και ένα από τα κράτη στα οποία η Ελισάβετ θεωρείται βασίλισσα και είναι αρχηγός του κράτους (έστω και εθιμοτυπικά) γιορτάζει τα 60 χρόνια της σύστασης του κράτους. Για αυτό το λόγο και αρκετοί από τους πολίτες θέλουν πια να αποκτήσουν την πλήρη αποδέσμευση τους από την κοινοπολιτεία, όπως έκαναν μερικούς μήνες πριν και τα Barbados. Και από ότι φαίνεται θα τα καταφέρουν, γιατί η διαδήλωση που έκαναν στην πρωτεύουσα Κingston, λίγη ώρα μετά την άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους, είχε απήχηση και προκάλεσε αντιδράσεις. Οι royal διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι άλλωστε είχαν προειδοποιήσει ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε γιατί οι Τζαμαικανοί κατηγορούν για καθεστώς δουλείας τους βρετανούς. Όπως ανέφερε σήμερα και η Daily Mail, το ταξίδι του William και της Kate δεν ήταν μία απλή περιοδεία στην Καραϊβική, λόγω και του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Ελισάβετ.


https://www.instagram.com/reel/CbchrzJFdg_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ήταν και μία κίνηση για να προκαλέσουν την συμπάθεια όπως λένε οι βρετανοί δημοσιογράφοι και να καθυστερήσουν ή ακόμη και να αποφύγουν την οριστική απομάκρυνση από τον βρετανικό θρόνο. Βέβαια κάτι τέτοιο μοιάζει αναπόφευκτο. Παρόλα αυτά ο William και η Kate εδώ και 4 μέρες μοίρασαν και μοιράζουν χαμόγελα, ντύθηκαν κατάλληλα με θέμα «Βόλτα μέσα στη ζούγκλα» που θα έλεγε και η Βίκυ Καγιά μέχρι και καταδύσεις έκαναν όσο ήταν ακόμη στην Μπελίζ, για να θαυμάσουν από κοντά τον πλούτο του βυθού αλλά δίπλα σε καρχαρίες. Γιατί ποιος ξέρει. Μπορεί να είναι και η τελευταία φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας έρχεται με τέτοιο ρόλο όχι μόνο στην Τζαμάϊκα αλλά και στην Καραϊβική. Σε λίγο καιρό μπορεί να έρχονται μόνο για διακοπές.


https://www.instagram.com/p/CbbgKlQqYrT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συμφωνία που έκαναν η Kate και ο William με τον George για όσο βρίσκονται στην Καραϊβική

Η Kate αφιέρωσε έναν ρομαντικό χορό στον William εκτός πρωτοκόλλου στην Καραϊβική

Σαν σήμερα, η Kate και ο William έσπασαν μία βασιλική παράδοση 121 ετών

Photo credits Instagram @dukeandduchessofcambridge