Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ θα τιμήσει τη δουλειά που έκανε στα 18 της

Νατάσσα Σχοινά
Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ θα τιμήσει τη δουλειά που έκανε στα 18 της

Οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο δε θα έχουν σταματημό.

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ένα γεγονός που θα γιορταστεί με κάθε τιμή. Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής δείχνουν πως η διάρκεια ή τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα -αναμενόμενα- για τη συγκεκριμένη οικογένεια, γι’ αυτό και πρόκειται να δούμε πολλά τους ερχόμενους μήνες.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, φαίνεται πως θα γίνει ειδική μνεία στη δουλειά που έκανε η Ελισάβετ όταν ήταν μόλις 18 ετών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μονάρχης δούλευε ως μηχανικός αυτοκινήτων, παραμένοντας μέχρι σήμερα η μοναδική γυναίκα στη βασιλική οικογένεια που έχει υπηρετήσει ως στρατιωτικός.


Τι περιλαμβάνουν οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες του Express, οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας θα περιλαμβάνουν την παρέλαση αυτοκινήτων 70 μιλίων στις 5 Ιουνίου που θα ξεκινάει από το Cornwall στο Penzance.

Την ίδια μέρα, θα γίνει το Big Jubilee Lunch και το Platinum Jubilee Pageant, στο οποίο θα συμμετάσχουν 5.000 άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία και θα περιλαμβάνει street art, θέατρο, μουσική, καρναβάλι και τσίρκο.

queen elizabeth platinum jubilee3

Συνολικά, οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ θα περιλαμβάνουν πάνω από 300 events και πάνω από 500 street parties ή ιδιωτικές συγκεντρώσεις. Το Rotary Club έχει δηλώσει πως κάθε αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει και έναν χρόνο βασιλείας. Το πρώτο μοντέλο είναι ένα MGTD που χρονολογείται πίσω στο 1952, ενώ λείπουν ακόμη αυτοκίνητα για κάποιες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων του 1957, του 1967, του 1975 και του 1976.

To event «Platinum Jubilee 70K Ultra» θα διοργανώσει το Believe and Achieve Events.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποσύρεται στο σπίτι της και αυτό σημαίνει τέλος εποχής

Το καλοκαιρινό πάρτι της βασίλισσας Ελισάβετ είναι κάτι που σίγουρα θα ζηλέψεις!

Το Παλάτι έχει χαρές – Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα γενέθλια του γιου της Εδουάρδου