Ο Harry επιστρέφει οικογενειακώς στο Λονδίνο αλλά δεν θα μείνει στο Παλάτι

Πατούλια Κατερίνα
Ο Harry επιστρέφει οικογενειακώς στο Λονδίνο αλλά δεν θα μείνει στο Παλάτι
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Το θρίλερ με τους Sussexes, την επιστροφή τους στο Λονδίνο και την ασφάλειά τους καλά κραττεί λίγες μόνο εβδομάδες πριν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Πριν από μερικές ημέρες η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry μέσω του εκπροσώπου τους ανακοίνωσαν πως θα επιστρέψουν μαζί με τα παιδιά τους στο Λονδίνο για τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου τις βασίλισσας στις αρχές Ιουνίου.

Επιστροφή των Sussexes στο Ιωβηλαίο

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν τη γιορτή κι ενώ έχει ήδη αρχίσει να στήνεται η εξέδρα για τη μεγάλη συναυλία έξω από το Παλάτι, η φημολογία για το πού θα μείνει η οικογένεια των Sussexes όσο θα παραμείνει στο Λονδίνο, έχει αρχίσει να μεγαλώνει.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Hello Βρετανίας, ο Harry και η Meghan φαίνεται πως δεν θα μείνουν σε κάποιο από τα διαμερίσματα του Παλατιού και το πιθανότερο είναι να φιλοξενηθούν στο…. σπίτι τους, το Frogmore Cottage, το οποίο έχουν παραχωρήσει στην ξαδέρφη του Harry και κόρη του πρίγκιπα Andrew, Ευγενία. Η Ευγενία μένει στο Frogmore Cottage μαζί με τον σύζυγό της Jack Brooksbank και τον γιο τους Αύγουστο.

Η ιστορία πίσω από το Frogmore Cottage

Το σπίτι ανήκει τεχνικά ακόμα στους Sussexes αλλά η βαθιά φιλία του Harry με την Ευγενία, είναι γνωστή. Το Frogmore Cottage, το πρώτο σπίτι του μικρού Archie αλλά και το σπίτι στο οποίο έμεινε ο Harry και πέρσι, στην επίσκεψη για την κηδεία του Φίλιππου αλλά και στην αποκάλυψη του αγάλματος της Diana. Η Sun σημειώνει πως μιας και το Cottage βρίσκεται κοντά στο Windsor, πολύ κοντά στη μόνιμη πια κατοικία της βασίλισσας, είναι πιο εύκολο οι Sussexes να έχουν την ασφάλεια που χρειάζονται.

Η Ευγενία θεωρεί το Frogmore Cottage σαν προσωρινό της σπίτι, μιας και είναι πιθανό οι Sussexes να θελήσουν να επιστρέψουν και πάλι στο Λονδίνο ενώ η σκέψη της κόρης του Andrew είναι κάποια στιγμή να μετακομίσει στο Adelaide Cottage, που βρίσκεται επίσης στο Windsor και το οποίο έχει βάλει στο μάτι και ο William με την Kate.

Τώρα καταλάβαμε γιατί ο Harry και η Meghan αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στο Frogmore Cottage

H ιστορία της ανακαίνισης του Frogmore Cottage, είχε γίνει πραγματικό σίριαλ στον Βρετανικό Τύπο μέχρι το 2019 όταν οι Sussexes μπήκαν μέσα. Όσο απίθανο κι αν ακούγεται η ανακαίνιση της κατοικίας κοντά στο κάστρο του Windsor κόστισε 2,4 εκατομμύρια λίρες και η ηχομόνωση της κατοικίας έφτασε να κοστίσει περισσότερες από 50.000 λίρες κι αυτό γιατί το πριγκιπικό ζεύγος ήθελε να προστατευτεί πλήρως από τον θόρυβο των αεροπλάνων. Μιλάμε για τουλάχιστον 14 πτήσεις που περνούν καθημερινά σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το Frogmore ανά 30 λεπτά περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Frogmore Cottage δεν είχε γίνει καμία ανακαίνιση, μιας και το αεροδρόμιο Heathrow είχε διπλασιαστεί πια σε μέγεθος και μόνο προσωπικό του Windsor παρέμενε στην περιοχή.

Τι άλλο δεν θυμάσαι για το Frogmore; Το σίριαλ με τα χρήματα λίγο μετά την παραίτηση των Sussexes από τα royal καθήκοντά τους.