Η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ για τα κοσμήματα της Diana εξέπληξε ευχάριστα τους Βρετανούς

Κατερίνα Μπούσιου
Η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ για τα κοσμήματα της Diana εξέπληξε ευχάριστα τους Βρετανούς
Britain's Queen Elizabeth II arrives for the A Gallop Through History Platinum Jubilee celebration, at the Royal Windsor Horse Show at Windsor Castle, England, Sunday May 15, 2022. (Steve Parsons/Pool Photo via AP)

Ανοίγει την προσωπική της κοσμηματοθήκη για πρώτη φορά η βασίλισσα Ελισάβετ και δείχνει τα σπάνια συναισθηματικής αξίας αντικείμενα.

Μία έκπληξη την ημέρα μας επιφυλάσσει η βασίλισσα Ελισάβετ, τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τους επίσημους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. Με απόφαση της, ανοίγει την προσωπική της κοσμηματοθήκη για να μας δείξει μερικά ιδιαίτερα κομμάτια, που σε άλλη περίπτωση θα έμεναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

https://www.instagram.com/p/CddGYSUM5lE

Από τα δώρα του Φίλιππου στα δώρα της Diana

Η προσωπική συλλογή κοσμημάτων της Ελισάβετ, αποτελείται από περισσότερα από 300 ιδιαίτερα κομμάτια. Γύρω στα 20 από αυτά για πρώτη φορά θα εκτεθούν εντός της εβδομάδας, σε 3 παλάτια, εκείνο του Buckingham, του Windsor αλλά και του Ηolyroodhouse. Δεν είναι μόνο τα κειμήλια χρόνων από την οικογένεια της αλλά και καρφίτσες, δαχτυλίδια που της χάρισε στα 73 χρόνια του γάμου τους, ο σύζυγος της Φίλιππος.

https://www.instagram.com/p/CdBViYwM83l

Εκείνο όμως που εξέπληξε ευχάριστα τους βρετανούς και τα μέσα ενημέρωσης που έκαναν εκτενή άρθρα, είναι η είδηση πως για πρώτη φορά, θα μας δείξει δύο ιδιαίτερα κομμάτια, τα οποία είχε αποφασίσει να δωρίσει στην πριγκίπισσα Diana αμέσως μετά τον επίσημο αρραβώνα της με τον γιο της πρίγκηπα Κάρολο. Το ένα είναι το περίφημο διαμαντένιο δαχτυλίδι του αρραβώνα, το οποίο σήμερα φορά η δούκισσα Κέιτ, δώρο του William. Το δεύτερο είναι η βασιλική τιάρα που ήθελε η Ελισάβετ να φορά μόνο η Diana, η οποία αν σήμερα ζούσε θα είχε την δυνατότητα να αποκτήσει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, όπως η Καμίλα. Με αυτό το ενδεχόμενο, η Ελισάβετ έδωσε ένα ειδικό προσωπικό της κόσμημα στην νύφη της. Η Diana την φορούσε συχνά δημόσια και παράλληλα με την τιάρα της δικής της οικογένειας, των Spencer. Την οποία επίσης φορά κατά καιρούς η Κέιτ.

Ο αμήχανος Κάρολος κάνει την πρώτη του βασιλική εμφάνιση στο Κοινοβούλιο με ένα στέμμα...πλάι του

Σε αυτήν την έκθεση ωστόσο δεν θα δούμε το πιο ακριβό κόσμημα της συλλογής της και ένα από τα πιο ακριβά στον κόσμο. Είναι ένα σπάνιο περιδέραιο με το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε στον κόσμο σε ένα ορυχείο της Νοτίου Αφικής, το επονομαζόμενο Cullinan.