7 μέλη της βασιλικής οικογένειας που δε χρησιμοποιούν τα «πραγματικά» τους ονόματα

Νατάσσα Σχοινά
7 μέλη της βασιλικής οικογένειας που δε χρησιμοποιούν τα «πραγματικά» τους ονόματα

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Κάποιοι χρησιμοποιούν τα δεύτερα ονόματά τους, άλλοι υποκοριστικά.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν τις παραδόσεις τους. Σε κάθε πιθανό τομέα της καθημερινότητας, προσωπικά ή δημόσια. Μία από αυτές είναι και η μη χρήση των πραγματικών τους ονομάτων, κατά βούληση.

Κάποιοι από αυτούς έχουν υιοθετήσει ψευδώνυμα των ονομάτων τους, κάποιοι τα μεσαία ονόματα, ενώ άλλοι έχουν τελικά υιοθετήσει εντελώς διαφορετικά ονόματα σε σύγκριση με τα πραγματικά (πρώτα) τους.

Πρίγκιπας Harry

Netherlands Invictus Games

Μπορεί οι περισσότεροι να μη γνωρίζουν καν ότι το όνομα του μικρού γιου της πριγκίπισσας Diana δεν είναι το βαπτιστικό του, κι όμως ο δούκας του Sussex γεννήθηκε το 1984 ως πρίγκιπας Henry Charles Albert David της Ουαλίας.

Meghan Markle

Netherlands Invictus Games

Η σύζυγος του πρίγκιπα Harry γεννήθηκε ως Rachel Meghan Markle, αλλά κατέληξε να χρησιμοποιεί μόνο το δεύτερο όνομά της.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

Εδώ η αλλαγή είναι πιο μικρή, όμως, η κόρη του Harry και της Meghan δεν αποκαλείται ούτε με το Lilibet ούτε με το Diana. Οι γονείς της τη φωνάζουν «Lili».

Kate Middleton

Britain Kate Turns 40

H δούκισσα του Cambridge γεννήθηκε το 1982 ως Catherine Elizabeth Middleton, όμως, τα Media και ο κόσμος την αποκαλούν «Kate». Παρά ταύτα, έχουμε ακούσει τον σύζυγό της, πρίγκιπας William, να την αποκαλεί «Katherine» δημόσια.

Βασιλιάς Γεώργιος VI

Britain Queen

Ο μπαμπάς της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιάς Γεώργιος VI, γεννήθηκε ως Albert Frederick Arthur George. Η οικογένεια και οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «Bertie».

Βασιλιάς Εδουάρδος VIII

Britain Royal Wedding New Generation

O βασιλιάς Εδουάρδος VIII που παραιτήθηκε του βρετανικού θρόνου γεννήθηκε ως Edrward Christian George Andrew Patrick David, αλλά η οικογένειά του τον αποκαλούσε «David».

Βασίλισσα Victoria

QUEEN VICTORIA

Η βασίλισσα Victoria γεννήθηκε ως πριγκίπισσα Alexandrina Victoria του Kent, αλλά τελικά κατέληξε να χρησιμοποιεί το μεσαίο της όνομα ως βασιλικό.