Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που αναλαμβάνει νέα καθήκοντα

Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που αναλαμβάνει νέα καθήκοντα

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη αναλαμβάνει δράση προκειμένου να βοηθήσει τη γιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ.

Μετά την απομάκρυνση του πατέρα της, πρίγκιπα Andrew, από το Παλάτι, η πριγκίπισσα Βεατρίκη παίρνει τα ηνία προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά λένε βασιλικοί συγγραφείς, «να βοηθήσει τη γιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ». Η 33χρονη αναλαμβάνει νέα καθήκοντα, καθώς νιώθει πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό της από τότε που έγινε σύζυγος και μητέρα.

Η μεγαλύτερη κόρη του δούκα και της δούκισσας της Υόρκης κάνει τακτικές δημόσιες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες, απολαμβάνοντας τόσο solo εξόδους όσο και κοινές εμφανίσεις με τον σύζυγό της, Edoardo Mapelli Mozzi.

Britain Chelsea Flower Show
Britain's Princess Beatrice and her husband, Edoardo Mapelli Mozzi during a visit by members of the royal family to the RHS Chelsea Flower Show 2022, at the Royal Hospital Chelsea, in London, Monday, May 23, 2022. (Dan Kitwood/Pool photo via AP)

Ο πρίγκιπας Andrew τρέμει για την τύχη της Βεατρίκης και της Ευγενίας όταν η Ελισάβετ πεθάνει

Η εμφάνιση της Βεατρίκης στο garden party που διοργανώθηκε στον κήπο του Παλατιού

Χθες (25/5), η 33χρονη παρευρέθηκε σε ένα garden party που πραγματοποιήθηκε στο Buckingham Palace Garden προκειμένου να καλύψει μαζί με άλλα βασιλικά μέλη, την απουσία της 96χρονης μονάρχη, η οποία λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν μπόρεσε φέτος να δώσει το παρών στην εκδήλωση.

Οι ετήσιες εκδηλώσεις στον κήπο του Παλατιού, που διοργανώνονται μεταξύ των Ανάκτορων του Buckingham και του Holyroodhouse στο Εδιμβούργο και ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1860 από τη βασίλισσα Βικτώρια, είναι ένας τρόπος για την Αυτού Μεγαλειότητα να γιορτάσει και να επιβραβεύσει όσους έχουν διακριθεί στη δημόσια υπηρεσία.

Κάθε χρόνο, η βασίλισσα προσκαλεί 30.000 άτομα στις εκδηλώσεις, ενώ σε καθεμία από αυτές καταναλώνονται περίπου 27.000 φλιτζάνια τσάι, 20.000 σάντουιτς και 20.000 φέτες κέικ.

Ολοένα και περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις για την πριγκίπισσα Βεατρίκη

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη επισκέφθηκε επίσης το Chelsea Flower Show έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Royal Windsor Horse Show, ενώ τον περασμένο Απρίλιο έδωσε το παρών μαζί με μέλη της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, στην Παγκόσμια Συνέλευση για τη Δυσλεξία στη Στοκχόλμη.

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty Ingrid Seward είπε στο FEMAIL ότι η Βεατρίκη τα κάνει όλα αυτά γιατί «θέλει να βοηθήσει τη γιαγιά της όσο περισσότερο μπορεί» μετά την απομάκρυνση του πρίγκιπα Andrew από το Παλάτι εξαιτίας της υπόθεσης για σεξουαλική επίθεση.

Η βασιλική συγγραφέας Angela Levin πρόσθεσε ότι η εγγονή της βασίλισσας είναι «αξιόπιστη» και «έμπιστη» και νιώθει «πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό της» από τότε που έφερε στον κόσμο την κόρη της Sienna (τον Σεπτέμβριο του 2021) και παντρεύτηκε τον Edoardo.

Μιλώντας στο FEMAIL, η Angela είπε: «Νομίζω ότι η Βεατρίκη είναι ένα έμπιστο μέλος της βασιλικής οικογένειας και ώριμη. Όταν ο πατέρας της επρόκειτο να πάρει συνέντευξη από την Emily Maitlis για το BBC Newsnight το 2019, ήταν αυτή που του είπε να μην το κάνει. Και τώρα είναι σύζυγος και μητέρα, οπότε την βλέπουν όλοι πολύ διαφορετικά».

Η βασίλισσα, η οποία θα γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της την επόμενη εβδομάδα, βασίζεται όλο και περισσότερο σε ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος, η δούκισσα της Κορνουάλης και ο πρίγκιπας William, προκειμένου να καλύψουν την απουσία της από σημαντικά events.