Ο πρίγκιπας Louis ήταν ο μεγάλος σταρ στο Trooping the Color - Οι επικές γκριμάτσες στη βασίλισσα

Κατερίνα Μπούσιου
Ο πρίγκιπας Louis ήταν ο μεγάλος σταρ στο Trooping the Color - Οι επικές γκριμάτσες στη βασίλισσα

.(Aaron Chown/Pool Photo via AP)

Associated Press

Πώς ο μικρότερος γιος του William και της Kate έκλεψε την παράσταση. Με τι συγκινήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ. 

Ήταν η μέρα της. Η πρώτη των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για την βασίλισσα Ελισάβετ φάνηκε από τις πρώτες ώρες πως δεν είναι απλά η πιο τιμητική της μέρα, αλλά και η πιο χαρούμενη. Το έδειξε πολλές φορές σήμερα στο μπαλκόνι του παλατιού. Και έδειξε προτίμηση σε δύο άντρες με διαφορά ηλικίας...περίπου 80 χρόνια. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ωστόσο του μπαλκονιού ήταν ο μικρότερος γιος του William και της Kate, o μικρός και χαριτωμένος Louis.

Britain Platinum Jubilee

.(Aaron Chown/Pool Photo via AP)

Ο Louis έκλεψε την καρδιά της

Η βασίλισσα Ελισάβετ σε αντίθεση με τα χρόνια της νεότητας της, δεν προσήλθε στο Trooping the Color (την επίσημη παρέλαση όλων των σωμάτων των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων) έφιππη, όπως έκανε πριν αρκετές δεκαετίες, αλλά με το αυτοκίνητό της. Τους τελευταίους μήνες λείπει από το παλάτι του Μπάκγιγχαμ, καθώς το παλάτι του Windsor είναι πλέον το γραφείο και η κατοικία της.

Στο μπαλκόνι για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια δεν είχε στο πλευρό της τον συζυγό της Φίλιππο. Επέλεξε να είναι στο πλάι της, ο αγαπημένος της ξάδελφος Εδουάρδος και δούκας του Κέντ, πριν χαιρετήσει και προσέλθουν αργότερα και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Britain Platinum Jubilee
Queen Elizabeth II and Prince Louis watch from the balcony of Buckingham Place after the Trooping the Color ceremony in London, Thursday, June 2, 2022, on the first of four days of celebrations to mark the Platinum Jubilee. The events over a long holiday weekend in the U.K. are meant to celebrate the monarch's 70 years of service.(Aaron Chown/Pool Photo via AP)

Όμως η Ελισάβετ επιγκεντρώθηκε σε άλλον και μικρότερης ηλικίας, που έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής ημέρας και δεν ήταν άλλος από τον μικρότερο γιο του William και της Kate, τον πρίγκιπα Louis, τον οποίο και βλέπουμε σπάνια σε επίσημες εκδηλώσεις. Της εξέφραζε συνέχεια τον ενθουσιασμό του με ότι έβλεπε και εκείνη του είχε πιάσει την κουβέντα, του έδειχνε και του εξηγούσε, ότι κινούσε το ενδιαφέρον του. Ακόμη και η Kate κάποια στιγμή χαμογέλασε με μία ερώτηση που έκανε ο μικρός στην βασίλισσα και προγιαγιά του. Όταν δε πέρασαν από πάνω τους τα αεροπλάνα που είχαν σχηματίσει τον αριθμό 70 όσα και τα χρόνια της μοναρχίας της, ο μικρός έκλεισε τα αυτιά του με τα χέρια του, λόγω του θορύβου, με τις γκριμάτσες του να κάνουν το γύρο του κόσμου και να προκαλούν και το γέλιο της Ελισάβετ.

Αντίθετα ο πρωτότοκος της οικογένειας και αδελφός του George καθόταν σοβαρός δίπλα στον πατέρα του William. Μάλλον έχει πάρει από τώρα τον ρόλο του σοβαρά, καθώς είναι ο τρίτος στην σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Photo credits Associated Press