George, Charlotte και Louis αλλάζουν το επίθετό τους και τα παιδιά του Harry έχουν βασιλικό τίτλο

Κατερίνα Μπούσιου
George, Charlotte και Louis αλλάζουν το επίθετό τους και τα παιδιά του Harry έχουν βασιλικό τίτλο

 (Photo by Karwai Tang/WireImage)

©Karwai Tang

Τα παιδιά της Kate και του William όπως και τα παιδιά του Harry και της Meghan επηρεάστηκαν τυπικά αλλά και ουσιαστικά από τον θάνατο της προγιαγιάς τους Ελισάβετ. 

Αν εξαιρέσουμε τον George και την Charlotte λόγω ηλικίας, ο μικρότερος αδελφός τους Louis και τα δύο παιδιά του Ηarry και της Meghan, ο Archie και η Lilibet, δυσκολεύονται ακόμη να καταλάβουν τι συνέβη χθες το βράδυ με τον θάνατο της προγιαγιάς τους βασίλισσας Ελισάβετ. Το πόσο αλλάζει η ζωή τους δεν μπορούν ακόμη να το κατανοήσουν. Η Kate με τον William αλλάζουν τίτλους και επίθετο, αλλά και ρόλους, ενώ ο Harry με την Meghan θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής τους, μετά την μετακόμισή τους στις ΗΠΑ.

Αλλάζουν επίθετο, συνήθειες και τίτλους

Πλέον, τα παιδιά και των δύο ζευγαριών, έχουν μία πιο στενή σχέση με τον θρόνο, έχοντας ως τον παππού τους Κάρολο ως βασιλιά. Μία βαθμίδα συγγένειας παραπάνω, από εκείνη που είχαν με την προγιαγιά Ελισάβετ. Όμως αυτό σημαίνει και μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζονται πλέον στην βαθμίδα ιεραρχίας. Οι αλλαγές επηρεάζουν και την καθημερινότητά τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κate και William στην σκιά της Diana

Ενώ τα τρία τους παιδιά, ο George, η Charlotte και ο Louis στην πρώτη μέρα στο σχολείο τους χθες γράφτηκαν με το επίθετο Cambridge, από σήμερα θα προστεθεί και το Cornwall, καθώς ο πατέρας τους πήρε τον τίτλο του πατέρα του Κάρολου, ως δούκας της Κορνουάλης και του Cambridge, με προσφώνηση όμως πρίγκιπα, επειδή είναι διάδοχος. Η Kate έγινε ήδη, δούκισσα της Κορνουάλης και του Cambridge. Κάποιοι βέβαια σήμερα, θεώρησαν ότι μπορεί να γίνει πριγκίπισσα της Ουαλίας, τίτλο που είχε η πεθερά της Diana και όπως καταλαβαίνετε θα υπήρχαν αναπόφευκτοι συνειρμοί. Αυτό, θέλει να το αποφύγει προς το παρόν.

https://www.instagram.com/p/Cgq4TEyFBbg

Εκείνο που δεν αποφύγει όμως ο Harry και η Meghan είναι, την δύσκολη απόφαση για το αν θα κρατήσουν το δικαίωμα των βασιλικών τίτλων που αυτόματα από χθες έχουν αποκτήσει τα παιδιά τους, ο Archie και η Lilibet. Στην συνέντευξη που είχε δώσει το ζευγάρι στην Oprah τον περασμένο Μάρτιο, η Meghan είχε ισχυριστεί ότι δεν έλαβε ο γιος της όταν γεννήθηκε τέτοιο τίτλο, λόγω της καταγωγής της και της μητέρας της, με Αφροαμερικάνικες ρίζες. Με την αποποίηση των βασιλικών τους δικαιωμάτων, το ζευγάρι προτίμησε ο πρωτότοκος γιος τους, να αποκαλείται ως Master Archie Mountbatten-Windsor. Πρίγκιπας θα μπορούσε να θεωρηθεί μόνο αν ο Harry ήταν πρώτος στην διαδοχή, αλλά τυπικά μπορούν να τον αποκαλούν και με αυτό τον τρόπο, όπως τα παιδιά του William.

Για να μην σε κουράζω με διαδικαστικές λεπτομέρειες του οίκου των Windsor, Μeghan και Harry θα πρέπει να πάρουν μία μεγάλη απόφαση. Δεν θα αποδεχτούν τον όποιο τίτλο πρίγκιπα, δούκα ή δούκισσας για τα παιδιά τους για να είναι συμβατοί με την απόφασή τους να μην είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας ή θα προτιμήσουν να κρατηθούν τιμητικά αυτοί οι τίτλοι; Ούτως ή άλλως δεν θα έχουν δικαιώματα στο θρόνο τα παιδιά τους, παρά μόνο ως εγγόνια του βασιλιά.

https://www.instagram.com/p/CiQpqXIvKsE

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος, έχει το δικαίωμα να διαγράψει ή να δώσει άλλους τίτλους. Αλλά αυτό δεν είναι προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να γίνει η στέψη του και να αξιολογήσει τι επιθυμεί. Δεν είναι αυτά τα μείζονα ζητήματα που τον απασχολούν. Αυτό όμως που αλλάζει και μπορεί να είναι κέρδος για τον Harry, είναι πως μπορεί πια να διεκδικήσει την ασφάλεια που ζητούσε κάθε φορά που θα επισκέπτεται την Βρετανία. Ως γιος βασιλιά, αλλάζουν τα δεδομένα. Θα πρέπει να φρουρείται.

https://www.instagram.com/p/CiDd25qjzpB

Η νέα καθημερινότητα

Ουσιαστικά για την Kate και τον William που συγκεντρώνουν τα βλέμματα όλων πάνω τους - με την κρυφή επιθυμία όλων των πολιτών να τους δουν σύντομα να γίνονται βασιλιάς και βασίλισσα για να εκσυχρονιστεί η μοναρχία όπως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης -, δεν αλλάζει τίποτε. Ίσως λίγη δουλειά παραπάνω στα βασιλικά καθήκοντα. Αλλάζουν όμως τα μέτρα ασφαλείας και για εκείνους γιατί ο William είναι πια διάδοχος και το πρωτόκολλο που αφορά στα παιδιά τους. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να αλλάξουν εκ νέου κατοικία, αλλά αυτό δεν προβλέπεται, ούτε έχει κάποιο νόημα, γιατί πλέον βρίσκονται στο κάστρο του Windsor δίπλα στον βασιλιά.

Britain Royals

(Jonathan Brady/Pool Photo via AP)

Η εκλιπούσα βασίλισσα δεν επέμενε τυχαία φέτος ο εγγονός της να αλλάξει σπίτι. Φαίνεται πως είχε σκεφτεί κάθε λεπτομέρεια για την διαδοχή και το πως ο γιος της Κάρολος, θα έχει δίπλα του εκείνον και τα μέλη της οικογένειάς του. Σίγουρα έχει προβλέψει και το τι θα γίνει με τον Harry. Αυτά είναι μυστικά που δεν θα μάθουμε ίσως και ποτέ. Θα καταλάβουμε όμως από τις αντιδράσεις και από τα γεγονότα που θα προκύψουν, τι έχει συμφωνηθεί και τι έχει προβλεφθεί.